Czekoladki z paluszkami
goodfoodlover
Niecodzienne połączenie - słony smak paluszków ze słodyczą czekolady. Wystarczy roztopić czekoladę, przelać ją do foremek i poczekać aż wystygną. Idealne dopełnienie porannej kawy lub popołudniowej herbaty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
84
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Niecodzienne połączenie - słony smak paluszków ze słodyczą czekolady. Wystarczy roztopić czekoladę, przelać ją do foremek i poczekać aż wystygną. Idealne dopełnienie porannej kawy lub popołudniowej herbaty.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g czekolada gorzka
1 szt. lubella paluszki
Przygotowanie
Roztop czekoladę.
Połam paluszki.
Do silikonowej formy wlej część czekolady, połóż paluszki i uzupełnij formę czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
84
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.