Czekoladka orzechowa gradka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
beata.cierniak
![Czekoladka orzechowa gradka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974825180.jpeg&w=3840&q=75)
margarynę można zamienić na masło
Wartości odżywcze na porcję
Energia
735
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
margarynę można zamienić na masło
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1.50 kostka margaryna
1 szkl. woda
1 szkl. cukier
3 łyżka kakao decomorreno
750 g mleko w proszku
Przygotowanie
Margarynę z wodą i cukrem rozpuścić i zagotować. Następnie lekko schłodzić.
Mleko wymieszać z kakao.
Do ostudzonego tłuszczu z wodą i cukrem z kroku 1 wsypać mleko wymieszane z kakao i energicznie mieszać. Gotową masę przełożyć na blaszkę i schłodzić 3-4 godziny w lodówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
735
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.