Czekolada z misiami polarnymi

decomorreno
Czekolada z misiami polarnymi

0

5 / 2

Zainspiruj się naszą niebanalną, zimową wersją czekolady do picia w akompaniamencie piankowych misiów polarnych. Dobra zabawa podczas przygotowywania oraz wyjątkowe doznania smakowe - gwarantowane!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

150 mleko uht 3,2%

4 łyżeczka czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao

20 szt. pianki marshmallows

20 g czekolada biała

3 kost. czekolada gorzka

200 śmietanka 36%

Przygotowanie


1

Przygotuj 15 dużych i 5 mini pianek marshmallows. 5 dużych pianek przetnij na pół. Kolejne duże pianki przetnij na 3 lub 4 warstwy. Wykonaj z nich uszy, przyciskając brzegi i odcinając je nożyczkami. Z płaskich części wytnij nożyczkami pyszczki.

2

Małe pianki przekrój na pół, z nich powstaną oczy. Przełóż czekolady do rękawów cukierniczych i rozpuść.

3

Za pomocą białej czekolady sklejaj ze sobą elementy. Z gorzkiej czekolady wykonaj gałki oczne. Tak przygotowane misie polarne włóż do lodówki.

4

Podgrzej mleko. Do kubka wsyp czekoladę do picia, zalej gorącym, lecz nie gotującym się mlekiem. Całość zamieszaj i podawaj ze słodkimi misiami z marshmallow oraz bitą śmietaną.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły