0

Składniki

300 Mililitrów
woda
1 Szczypta
chili
2 Łyżeczki
cukier
5 Kostek
czekolada gorzka
1 Sztuka
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę trzemy na tarce na drobnych oczkach do filiżanki i zalewamy wrzątkiem.
  2. Dodajemy szczyptę chili mieszamy.
  3. Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  4. Warstwę piany układamy na czekoladzie i posypujemy chili.

Opis

Jeśli przygotowujesz tę "czekoladę z pazurem" dla gości to nie mów im o chili, ja nigdy nie mówię ;)

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Chocolatta z Chili

Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Back to Youth

Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Blue Hawaii

Łatwy Do 15 min
Blue Hawaii

Bronx #1

Łatwy Do 15 min
Bronx #1

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!