0

Składniki

300 Mililitrów
woda
1 Szczypta
chili
2 Łyżeczki
cukier
5 Kostek
czekolada gorzka
1 Sztuka
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę trzemy na tarce na drobnych oczkach do filiżanki i zalewamy wrzątkiem.
  2. Dodajemy szczyptę chili mieszamy.
  3. Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  4. Warstwę piany układamy na czekoladzie i posypujemy chili.

Opis

Jeśli przygotowujesz tę "czekoladę z pazurem" dla gości to nie mów im o chili, ja nigdy nie mówię ;)

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Chocolatta z Chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!