0

Składniki

300 Mililitrów
Gorąca woda
2 Szczypty
Chili czerwone
3 Łyżeczki
cukier
5 Kostek
czekolada gorzka
1 Sztuka
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę ucieramy na tarce.
  2. Wsypujemy do filiżanki "wiórki" czekoladowe, szczyptę chili i pół łyżeczki cukru.
  3. Zalewamy odrobiną wrzątku i energicznie mieszamy do roztopienia cukru.
  4. Wlewamy resztę wrzątku.
  5. Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  6. Układamy na czekoladzie warstwę piany i posypujemy ją odrobiną chili.
  7. Można udekorować laską cynamonu, lub kawałkami czekolady.

Opis

Gorąca czekolada idealnie rozgrzeje Twoje ciało, a chili rozpali Twoje zmysły :) Świetny deser na chłodne, pochmurne i deszczowe dni.

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Back to Youth

Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Blue Hawaii

Łatwy Do 15 min
Blue Hawaii

Bronx #1

Łatwy Do 15 min
Bronx #1

CherryMint

Łatwy Do 15 min
CherryMint

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!