Czekolada z chili
m7
0
0 / 0
0
Gorąca czekolada idealnie rozgrzeje Twoje ciało, a chili rozpali Twoje zmysły :) Świetny deser na chłodne, pochmurne i deszczowe dni.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
300 gorąca woda
2 szcz. chili czerwone
3 łyżeczka cukier
5 kost. czekolada gorzka
1 szt białko jaja kurzego
Przygotowanie
1
Czekoladę ucieramy na tarce.
2
Wsypujemy do filiżanki "wiórki" czekoladowe, szczyptę chili i pół łyżeczki cukru.
3
Zalewamy odrobiną wrzątku i energicznie mieszamy do roztopienia cukru.
4
Wlewamy resztę wrzątku.
5
Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
6
Układamy na czekoladzie warstwę piany i posypujemy ją odrobiną chili.
7
Można udekorować laską cynamonu, lub kawałkami czekolady.