Czekolada z chili

m7
Czekolada z chili

0

0 / 0

Gorąca czekolada idealnie rozgrzeje Twoje ciało, a chili rozpali Twoje zmysły :) Świetny deser na chłodne, pochmurne i deszczowe dni.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

300 gorąca woda

2 szcz. chili czerwone

3 łyżeczka cukier

5 kost. czekolada gorzka

1 szt. białko jaja kurzego

Przygotowanie


1

Czekoladę ucieramy na tarce.

2

Wsypujemy do filiżanki "wiórki" czekoladowe, szczyptę chili i pół łyżeczki cukru.

3

Zalewamy odrobiną wrzątku i energicznie mieszamy do roztopienia cukru.

4

Wlewamy resztę wrzątku.

5

Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę.

6

Układamy na czekoladzie warstwę piany i posypujemy ją odrobiną chili.

7

Można udekorować laską cynamonu, lub kawałkami czekolady.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły