0

Składniki

300 Mililitrów
Gorąca woda
2 Szczypty
Chili czerwone
3 Łyżeczki
cukier
5 Kostek
czekolada gorzka
1 Sztuka
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę ucieramy na tarce.
  2. Wsypujemy do filiżanki "wiórki" czekoladowe, szczyptę chili i pół łyżeczki cukru.
  3. Zalewamy odrobiną wrzątku i energicznie mieszamy do roztopienia cukru.
  4. Wlewamy resztę wrzątku.
  5. Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  6. Układamy na czekoladzie warstwę piany i posypujemy ją odrobiną chili.
  7. Można udekorować laską cynamonu, lub kawałkami czekolady.

Opis

Gorąca czekolada idealnie rozgrzeje Twoje ciało, a chili rozpali Twoje zmysły :) Świetny deser na chłodne, pochmurne i deszczowe dni.

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz.

Back to Youth

Łatwy Do 20 min.

Bazyliszek

Łatwy Do 20 min.

Bloody Margarita

Łatwy Do 20 min.

Bloody Mary

Łatwy Do 20 min.

Blue Hawaii

Łatwy Do 20 min.

Bronx #1

Łatwy Do 20 min.

CherryMint

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!