0

Składniki

300 Mililitrów
Gorąca woda
2 Szczypty
Chili czerwone
3 Łyżeczki
cukier
5 Kostek
czekolada gorzka
1 Sztuka
białko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę ucieramy na tarce.
  2. Wsypujemy do filiżanki "wiórki" czekoladowe, szczyptę chili i pół łyżeczki cukru.
  3. Zalewamy odrobiną wrzątku i energicznie mieszamy do roztopienia cukru.
  4. Wlewamy resztę wrzątku.
  5. Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  6. Układamy na czekoladzie warstwę piany i posypujemy ją odrobiną chili.
  7. Można udekorować laską cynamonu, lub kawałkami czekolady.

Opis

Gorąca czekolada idealnie rozgrzeje Twoje ciało, a chili rozpali Twoje zmysły :) Świetny deser na chłodne, pochmurne i deszczowe dni.

Podobne przepisy

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Bloody Margarita

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!