Czekolada z bitą śmietanką czekoladową z solą himalajską

decomorreno
Czekolada z bitą śmietanką czekoladową z solą himalajską

0

4.3 / 3

Sól himalajska postrzegana jest najzdrowsza i najczystsza sól istniejąca na ziemi. Z kolei kakao to jedyna taka roślina, która zawiera substancję o nazwie anandamid, odpowiedzialną za wytwarzanie uczucia euforii. Dlaczego zatem nie poekspertymentować i nie połączyć ze sobą tych wspaniałych właściwości tworząc wyjątkową i oryginalną w smaku czekoladę do picia? Spróbujecie, przepadniecie!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 mleko

30 szkl. czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao

250 śmietana 36%

2 łyżka cukier puder

2 łyżka kakao decomorreno

1 szcz. sól himalajska

Przygotowanie


1

W wysokim naczyniu wymieszaj kakao, cukier puder oraz bardzo dobrze schłodzoną śmietankę.

2

Ubijaj na wysokich obrotach śmietankę aż będzie gęsta.

3

Przełóż do rękawa cukierniczego.Przygotuj gorącą czekoladę, zalewając ją gorącym mlekiem.

4

Wierzch udekoruj czekoladową śmietaną i posyp odrobiną soli himalajskiej.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły