Czekolada z bitą śmietanką czekoladową z solą himalajską
decomorreno
Sól himalajska postrzegana jest najzdrowsza i najczystsza sól istniejąca na ziemi. Z kolei kakao to jedyna taka roślina, która zawiera substancję o nazwie anandamid, odpowiedzialną za wytwarzanie uczucia euforii. Dlaczego zatem nie poekspertymentować i nie połączyć ze sobą tych wspaniałych właściwości tworząc wyjątkową i oryginalną w smaku czekoladę do picia? Spróbujecie, przepadniecie!
0
4.3 / 3
Sól himalajska postrzegana jest najzdrowsza i najczystsza sól istniejąca na ziemi. Z kolei kakao to jedyna taka roślina, która zawiera substancję o nazwie anandamid, odpowiedzialną za wytwarzanie uczucia euforii. Dlaczego zatem nie poekspertymentować i nie połączyć ze sobą tych wspaniałych właściwości tworząc wyjątkową i oryginalną w smaku czekoladę do picia? Spróbujecie, przepadniecie!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 mleko
30 szkl. czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao
250 śmietana 36%
2 łyżka cukier puder
2 łyżka kakao decomorreno
1 szczyp. sól himalajska
Przygotowanie
W wysokim naczyniu wymieszaj kakao, cukier puder oraz bardzo dobrze schłodzoną śmietankę.
Ubijaj na wysokich obrotach śmietankę aż będzie gęsta.
Przełóż do rękawa cukierniczego.Przygotuj gorącą czekoladę, zalewając ją gorącym mlekiem.
Wierzch udekoruj czekoladową śmietaną i posyp odrobiną soli himalajskiej.