Czekolada z bakaliami

m7
Czekolada z bakaliami

0

0 / 0

Znika w tempie expresowym!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szkl. mleko

1 szkl. cukier

1 szkl. rodzynki

6 szkl. mleko w proszku

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. herbatniki

2 łyżka płatki migdałowe

5 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka kompot z wiśni

20 dek. masło

0.50 szkl. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Masło, mleko, cukier, kakao, cukier waniliowy, rozpuszczamy, dodajemy sparzone, odsączone rodzynki, posiekane orzechy, migdały, posiekane wiśnie. Gotujemy 3 minuty.

2

Dodajemy mleko w proszku (tyle, aby masa była bardzo gęsta, sporo zależy od mleka w proszku), mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek, wsypujemy pokruszone herbatniki.

3

Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.

4

Odstawiamy do wystudzenia i stężenia.

5

Kroimy na kostki.

6

Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły