0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
rodzynki
6 Szklanek
Mleko w proszku
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
herbatniki
2 Łyżki
płatki migdałowe
5 Łyżek
kakao w proszku
3 Łyżki
Kompot z wiśni
20 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło, mleko, cukier, kakao, cukier waniliowy, rozpuszczamy, dodajemy sparzone, odsączone rodzynki, posiekane orzechy, migdały, posiekane wiśnie. Gotujemy 3 minuty.
  2. Dodajemy mleko w proszku (tyle, aby masa była bardzo gęsta, sporo zależy od mleka w proszku), mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek, wsypujemy pokruszone herbatniki.
  3. Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
  4. Odstawiamy do wystudzenia i stężenia.
  5. Kroimy na kostki.
  6. Smacznego!

Opis

Znika w tempie expresowym!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!