Czekolada z bakaliami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czekolada z bakaliami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975637246.jpeg&w=3840&q=75)
Znika w tempie expresowym!
0
0 / 0
Znika w tempie expresowym!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. mleko
1 szkl. cukier
1 szkl. rodzynki
6 szkl. mleko w proszku
1 szt. cukier waniliowy
5 szt. herbatniki
2 łyżka płatki migdałowe
5 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka kompot z wiśni
20 dag. masło
0.50 szkl. orzechy włoskie
Przygotowanie
Masło, mleko, cukier, kakao, cukier waniliowy, rozpuszczamy, dodajemy sparzone, odsączone rodzynki, posiekane orzechy, migdały, posiekane wiśnie. Gotujemy 3 minuty.
Dodajemy mleko w proszku (tyle, aby masa była bardzo gęsta, sporo zależy od mleka w proszku), mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek, wsypujemy pokruszone herbatniki.
Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
Odstawiamy do wystudzenia i stężenia.
Kroimy na kostki.
Smacznego!