0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
rodzynki
6 Szklanek
Mleko w proszku
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
herbatniki
2 Łyżki
płatki migdałowe
5 Łyżek
kakao w proszku
3 Łyżki
Kompot z wiśni
20 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło, mleko, cukier, kakao, cukier waniliowy, rozpuszczamy, dodajemy sparzone, odsączone rodzynki, posiekane orzechy, migdały, posiekane wiśnie. Gotujemy 3 minuty.
  2. Dodajemy mleko w proszku (tyle, aby masa była bardzo gęsta, sporo zależy od mleka w proszku), mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek, wsypujemy pokruszone herbatniki.
  3. Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
  4. Odstawiamy do wystudzenia i stężenia.
  5. Kroimy na kostki.
  6. Smacznego!

Opis

Znika w tempie expresowym!

Podobne przepisy

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Keks

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!