0

Składniki

1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
rodzynki
6 Szklanek
Mleko w proszku
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
herbatniki
2 Łyżki
płatki migdałowe
5 Łyżek
kakao w proszku
3 Łyżki
Kompot z wiśni
20 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło, mleko, cukier, kakao, cukier waniliowy, rozpuszczamy, dodajemy sparzone, odsączone rodzynki, posiekane orzechy, migdały, posiekane wiśnie. Gotujemy 3 minuty.
  2. Dodajemy mleko w proszku (tyle, aby masa była bardzo gęsta, sporo zależy od mleka w proszku), mieszamy energicznie, aż masa będzie bez mlecznych grudek, wsypujemy pokruszone herbatniki.
  3. Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
  4. Odstawiamy do wystudzenia i stężenia.
  5. Kroimy na kostki.
  6. Smacznego!

Opis

Znika w tempie expresowym!

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!