Czekolada mokka miętowa

decomorreno

Przedastawiamy teraz coś dla miłośników kawy i zdrowego odżywiania. Oto nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Nasza mokka w tej odsłonie stanowi połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
243
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 2
Przedastawiamy teraz coś dla miłośników kawy i zdrowego odżywiania. Oto nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Nasza mokka w tej odsłonie stanowi połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
60 espresso
120 mleko roślinne
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. ksylitol
3 łyżka śmietanka kokosowa
Przygotowanie
W rondelku podgrzej mleko, dodaj do niego kakao oraz opcjonalnie ksylitol.
Do całości wlej gorące espresso i ekstrakt miętowy. Czekoladę podawaj w akompaniamencie ubitej śmietanki kokosowej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
243
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.