Czekolada mokka miętowa
decomorreno
Przedastawiamy teraz coś dla miłośników kawy i zdrowego odżywiania. Oto nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Nasza mokka w tej odsłonie stanowi połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
0
5 / 2
Przedastawiamy teraz coś dla miłośników kawy i zdrowego odżywiania. Oto nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Nasza mokka w tej odsłonie stanowi połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
60 espresso
120 mleko roślinne
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. ksylitol
3 łyżka śmietanka kokosowa
Przygotowanie
W rondelku podgrzej mleko, dodaj do niego kakao oraz opcjonalnie ksylitol.
Do całości wlej gorące espresso i ekstrakt miętowy. Czekoladę podawaj w akompaniamencie ubitej śmietanki kokosowej.