Czekolada mokka miętowa

decomorreno
Czekolada mokka miętowa

0

5 / 2

Przedastawiamy teraz coś dla miłośników kawy i zdrowego odżywiania. Oto nasz czekoladowy pomysł na mokkę w akompaniamencie mięty pieprzowej. Czekolada i mięta to dwa niezwykle wyraziste smaki. Choć są tak od siebie różne to jednak świetnie się ze sobą komponują. Nasza mokka w tej odsłonie stanowi połączenie delikatności i intensywności, które doskonale Cię pobudzi i doda pozytywnej energii na cały dzień.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

60 espresso

120 mleko roślinne

1 łyżka kakao decomorreno

1 łyżeczka ksylitol

3 łyżka śmietanka kokosowa

Przygotowanie


1

W rondelku podgrzej mleko, dodaj do niego kakao oraz opcjonalnie ksylitol.

2

Do całości wlej gorące espresso i ekstrakt miętowy. Czekoladę podawaj w akompaniamencie ubitej śmietanki kokosowej.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły