Czekolada domowa

m7

Przepis własny, uwielbiają ją moi domownicy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
5 / 1
Przepis własny, uwielbiają ją moi domownicy.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
110 woda
400 g mleko w proszku
2 szkl. cukier
3 łyżka kakao decomorreno
17 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
Margarynę, wodę i cukier wkładamy do garnka i zagotowujemy.
Powstałą masę zestawiamy z ognia i chwilę studzimy (musi być dobrze ciepła, ale nie gorąca). Następnie wsypujemy do tej masy mleko w proszku i kakao.
Wszystko dokładnie ucieramy (nie może być grudek) i wylewamy do aluminiowej blaszki.
Czekoladę studzimy i wstawiamy do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.