Czekolada domowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czekolada domowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979975.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis własny, uwielbiają ją moi domownicy.
2
5 / 1
Przepis własny, uwielbiają ją moi domownicy.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
110 woda
400 g mleko w proszku
2 szkl. cukier
3 łyżka kakao decomorreno
17 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
1
Margarynę, wodę i cukier wkładamy do garnka i zagotowujemy.
2
Powstałą masę zestawiamy z ognia i chwilę studzimy (musi być dobrze ciepła, ale nie gorąca). Następnie wsypujemy do tej masy mleko w proszku i kakao.
3
Wszystko dokładnie ucieramy (nie może być grudek) i wylewamy do aluminiowej blaszki.
4
Czekoladę studzimy i wstawiamy do lodówki.