Czekolada domowa

m7
Czekolada domowa

2

5 / 1

Przepis własny, uwielbiają ją moi domownicy.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

110 woda

400 g mleko w proszku

2 szkl. cukier

3 łyżka kakao decomorreno

17 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Margarynę, wodę i cukier wkładamy do garnka i zagotowujemy.

2

Powstałą masę zestawiamy z ognia i chwilę studzimy (musi być dobrze ciepła, ale nie gorąca). Następnie wsypujemy do tej masy mleko w proszku i kakao.

3

Wszystko dokładnie ucieramy (nie może być grudek) i wylewamy do aluminiowej blaszki.

4

Czekoladę studzimy i wstawiamy do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

628

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

74

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły