Czekolada domowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czekolada domowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974565834.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis dostałam od mojej teściowej. Ja osobiście uwielbiam tę czekoladę. Często robię moim dzieciom, bo taka domowa jest najlepsza.
0
0 / 0
Przepis dostałam od mojej teściowej. Ja osobiście uwielbiam tę czekoladę. Często robię moim dzieciom, bo taka domowa jest najlepsza.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 kostka margaryna mleczna
0.75 szkl. cukier
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. andruty
3 łyżka kakao decomorreno
5 łyżka woda
25 dag. mleko w proszku
10 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
Kakao, margarynę, cukier, wodę i cukier waniliowy wymieszać.
Całość zagotować na małym ogniu ciągle mieszając.
Do gorącego syropu wsypywać stopniowo mleko i dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.
Dodać orzechy i wymieszać.
Lekko przestudzoną masę wyłożyć na andrut, rozsmarować całość i przykryć drugim andrutem, lekko docisnąć.
Pozostawić do ostygnięcia.
Następnie pokroić w dowolne kawałki i przechowywać w lodówce.