Czekolada domowa

m7
Czekolada domowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis dostałam od mojej teściowej. Ja osobiście uwielbiam tę czekoladę. Często robię moim dzieciom, bo taka domowa jest najlepsza.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 kostka margaryna mleczna

0.75 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. andruty

3 łyżka kakao decomorreno

5 łyżka woda

25 dag. mleko w proszku

10 dag. orzechy włoskie

Przygotowanie


Kakao, margarynę, cukier, wodę i cukier waniliowy wymieszać.

Całość zagotować na małym ogniu ciągle mieszając.

Do gorącego syropu wsypywać stopniowo mleko i dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.

Dodać orzechy i wymieszać.

Lekko przestudzoną masę wyłożyć na andrut, rozsmarować całość i przykryć drugim andrutem, lekko docisnąć.

Pozostawić do ostygnięcia.

Następnie pokroić w dowolne kawałki i przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

141

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły