Czekolada domowa
m7
Przepis dostałam od mojej teściowej. Ja osobiście uwielbiam tę czekoladę. Często robię moim dzieciom, bo taka domowa jest najlepsza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
141
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis dostałam od mojej teściowej. Ja osobiście uwielbiam tę czekoladę. Często robię moim dzieciom, bo taka domowa jest najlepsza.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 kostka margaryna mleczna
0.75 szkl. cukier
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. andruty
3 łyżka kakao decomorreno
5 łyżka woda
25 dag. mleko w proszku
10 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
Kakao, margarynę, cukier, wodę i cukier waniliowy wymieszać.
Całość zagotować na małym ogniu ciągle mieszając.
Do gorącego syropu wsypywać stopniowo mleko i dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki.
Dodać orzechy i wymieszać.
Lekko przestudzoną masę wyłożyć na andrut, rozsmarować całość i przykryć drugim andrutem, lekko docisnąć.
Pozostawić do ostygnięcia.
Następnie pokroić w dowolne kawałki i przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
141
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.