Czekociasto z patelni

AnetaGwiner
Czekociasto z patelni

1

0 / 0

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 łyżka krem kasztanowy

3 łyżka kakao decomorreno

2 szt. jaja l

3 łyżka cukier

1 łyżeczka cukier waniliowy

125 maślanka

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 szkl. mąka puszysta tortowa lubella

1 łyżeczka proszek do pieczenia

3 szt. gruszka

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Gruszki obieramy i kroimy na pół. Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. Dodajemy maślankę oraz dolewamy olej rzepakowy cały czas miksując ciasto. Następnie dodajemy mąkę Lubella z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksujemy.

2

Na sam koniec dodajemy krem kasztanowy i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Patelnię natłuszczamy niewielką ilością oleju rzepakowego. Wylewamy ciasto na patelnię. Dodajemy do ciasta gruszki. Ciasto przykrywamy pokrywką bez otworów i smażymy ok 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie odwracamy ciasto i smażymy jeszcze 10 minut do suchego patyczka. Ciasto zdejmujemy z ognia. Posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły