1

Składniki

4 Łyżki
KREM KASZTANOWY
3 Łyżki
kakao
2 Sztuki
jajka
3 Łyżki
cukier
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
125 Mililitrów
Maślanka
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
1 Szklanka
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Sztuki
gruszka
3 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki obieramy i kroimy na pół. Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. Dodajemy maślankę oraz dolewamy olej rzepakowy cały czas miksując ciasto. Następnie dodajemy mąkę Lubella z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksujemy.
  2. Na sam koniec dodajemy krem kasztanowy i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Patelnię natłuszczamy niewielką ilością oleju rzepakowego. Wylewamy ciasto na patelnię. Dodajemy do ciasta gruszki. Ciasto przykrywamy pokrywką bez otworów i smażymy ok 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie odwracamy ciasto i smażymy jeszcze 10 minut do suchego patyczka. Ciasto zdejmujemy z ognia. Posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!