Czebureki

malg
Czebureki

1

0 / 0

Mąż na kursie zrobił;-)) A co!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 olej

1 kg mąka lubella

1 kg mięso mielone

1 szcz. sól, pieprz

2 szt. cebula

0.50 l ciepła woda

Przygotowanie


1

Przygotowujemy ciasto jak na pierogi, z mąki wody oleju i soli. Wałkujemy na cienkie placki i wykrajamy koła średnicy około 20 cm.

2

Farsz przygotowujemy z podduszonego zmielonego mięsa, zeszklonej cebuli, doprawiamy pieprzem i solą, można dodać inne ulubione przyprawy, które pasują do mięsa.

3

Na wykrojone krążki z cista (na połowę) kładziemy farsz zostawiając wolne brzegi ok. 1,5- 2 cm na sklejenie ciasta. Składamy ciasto na pół przykrywając pustą połową połowę, na której położyliśmy farsz i sklejamy brzegi. Nasze czebureki powinny mieć kształt dużego płaskiego pieroga.

4

Smażymy na oleju z obu stron na złoto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły