Czarno-biały sernik

m7
Czarno-biały sernik

0

0 / 0

Smaczny i ładnie wyglądający sernik, który zachwyci Wasze podniebienia. Kruche ciasto i delikatne, waniliowe, serowe nadzienie skradną Wasze kubki smakowe.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg ser twarogowy

1 łyżecz. proszek do pieczenia

175 g margaryna mleczna

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1.50 szkl. mleko

1.50 szkl. cukier

0.75 szkl. oliwa

6 szt. żółtko jaja kurzego

3 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. cukier wanilinowy

2 szt. budyń śmietankowy

9 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka cukier

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Składniki ciasta dokładnie zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki.

2

W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka zmiksować z cukrem, dodać zmielony ser, ekstrakt, tłuszcz i budyń. Mieszać na gładką masę. Następnie dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.

3

Formę do pieczenia wysmarować masłem. Rozwałkować jedna część ciemnego ciasta i wyłożyć na blaszkę. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 175C przez ok. 10-15 min.

4

Na podpieczony spód wyłożyć serową masę. Resztę ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać na wierzch. Piec w 180 C przez około 1 godzinę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

340

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły