Czarno-biały sernik
m7
Smaczny i ładnie wyglądający sernik, który zachwyci Wasze podniebienia. Kruche ciasto i delikatne, waniliowe, serowe nadzienie skradną Wasze kubki smakowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
340
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny i ładnie wyglądający sernik, który zachwyci Wasze podniebienia. Kruche ciasto i delikatne, waniliowe, serowe nadzienie skradną Wasze kubki smakowe.
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg ser twarogowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
175 g margaryna mleczna
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1.50 szkl. mleko
1.50 szkl. cukier
0.75 szkl. oliwa
6 szt. żółtko jaja kurzego
3 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. cukier wanilinowy
2 szt. budyń śmietankowy
9 szt. białko jaja kurzego
1 łyżka cukier
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Składniki ciasta dokładnie zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki.
W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka zmiksować z cukrem, dodać zmielony ser, ekstrakt, tłuszcz i budyń. Mieszać na gładką masę. Następnie dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować masłem. Rozwałkować jedna część ciemnego ciasta i wyłożyć na blaszkę. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 175C przez ok. 10-15 min.
Na podpieczony spód wyłożyć serową masę. Resztę ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać na wierzch. Piec w 180 C przez około 1 godzinę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
340
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.