0

Składniki

1 Kilogram
Ser twarogowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
175 Gramów
margaryna mleczna
1 Szklanka
mąka
1.5 Szklanki
mleko
1.5 Szklanki
cukier
0.75 Szklanki
oliwa
6 Sztuk
Żółt
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
Cukier wanilinowy
2 Sztuki
budyń śmietankowy
9 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Łyżka
cukier
2 Łyżki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki ciasta dokładnie zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki.
  2. W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka zmiksować z cukrem, dodać zmielony ser, ekstrakt, tłuszcz i budyń. Mieszać na gładką masę. Następnie dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.
  3. Formę do pieczenia wysmarować masłem. Rozwałkować jedna część ciemnego ciasta i wyłożyć na blaszkę. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 175C przez ok. 10-15 min.
  4. Na podpieczony spód wyłożyć serową masę. Resztę ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać na wierzch. Piec w 180 C przez około 1 godzinę.

Opis

Smaczny i ładnie wyglądający sernik

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!