Czarne oliwki w cieście francuskim

m7
Czarne oliwki w cieście francuskim

0

0 / 0

Smaczna i elegancka przekąska, czyli czarne oliwki w cieście francuskim z mozzarellą. Przyrządzisz je w kilka minut i również w kila minut znikną z talerza.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g ciasto francuskie

100 g oliwki czarne

50 g mozzarella

5 g margaryna mleczna

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Na każdy kwadrat kłaść kwadracik mozzarelli i oliwkę. Zwijać boki i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.Dobre i na ciepło i na zimno.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły