Czarne oliwki w cieście francuskim

m7

Smaczna i elegancka przekąska, czyli czarne oliwki w cieście francuskim z mozzarellą. Przyrządzisz je w kilka minut i również w kila minut znikną z talerza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna i elegancka przekąska, czyli czarne oliwki w cieście francuskim z mozzarellą. Przyrządzisz je w kilka minut i również w kila minut znikną z talerza.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g ciasto francuskie
100 g oliwki czarne
50 g mozzarella
5 g margaryna mleczna
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Na każdy kwadrat kłaść kwadracik mozzarelli i oliwkę. Zwijać boki i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.Dobre i na ciepło i na zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.