Czarne oliwki w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Czarne oliwki w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975124823.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna i elegancka przekąska, czyli czarne oliwki w cieście francuskim z mozzarellą. Przyrządzisz je w kilka minut i również w kila minut znikną z talerza.
0
0 / 0
Smaczna i elegancka przekąska, czyli czarne oliwki w cieście francuskim z mozzarellą. Przyrządzisz je w kilka minut i również w kila minut znikną z talerza.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g ciasto francuskie
100 g oliwki czarne
50 g mozzarella
5 g margaryna mleczna
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Na każdy kwadrat kłaść kwadracik mozzarelli i oliwkę. Zwijać boki i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.Dobre i na ciepło i na zimno.