0

Składniki

250 Gramów
ciasto francuskie
100 Gramów
oliwki czarne
50 Gramów
mozzarella
5 Gramów
margaryna mleczna
1 Łyżka
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Na każdy kwadrat kłaść kwadracik mozzarelli- około 1cm kwadratowy. Zwijać boki i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.Dobre i na ciepło i na zimno.

Opis

Smaczna i elegancka przekąska.

Podobne przepisy

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sałatka z suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z suszonymi pomidorami

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!