Czarna babka
m7
Pyszna, puszysta czekoladowa babka.
1
0 / 0
Pyszna, puszysta czekoladowa babka.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier puder
3 szt. jajko
1 szt. polewa czekoladowa
2 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka bułka tarta
10 dek. margaryna zwykła
1 dek. tłuszcz
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Margarynę utrzeć z cukrem.
2
Ucierając dodawać po jednym całym jajku, a później stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mleko.
3
Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyspanej bułką tartą.
4
Piec ok. 30-40 minut przez 160 stopni C.
5
Po upieczeniu polać polewą czekoladową.