Czarna babka
m7
Pyszna, puszysta czekoladowa babka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
304
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszna, puszysta czekoladowa babka.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier puder
3 szt. jajko
1 szt. polewa czekoladowa
2 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka bułka tarta
10 dag. margaryna zwykła
1 dag. tłuszcz
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Margarynę utrzeć z cukrem.
Ucierając dodawać po jednym całym jajku, a później stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mleko.
Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyspanej bułką tartą.
Piec ok. 30-40 minut przez 160 stopni C.
Po upieczeniu polać polewą czekoladową.