Czarna babka

m7
Czarna babka

1

0 / 0

Pyszna, puszysta czekoladowa babka.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier puder

3 szt. jajko

1 szt. polewa czekoladowa

2 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka bułka tarta

10 dek. margaryna zwykła

1 dek. tłuszcz

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Margarynę utrzeć z cukrem.

2

Ucierając dodawać po jednym całym jajku, a później stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mleko.

3

Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyspanej bułką tartą.

4

Piec ok. 30-40 minut przez 160 stopni C.

5

Po upieczeniu polać polewą czekoladową.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły