Example thumb
0

Składniki

650 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
3 Łyżki
cukier puder
10 Łyżek
cukier
8 Łyżek
sok z cytryny
10 Dekagramów
Twaróg chudy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. gotowy biszkopt przekroić na pół.
  2. Cukier puder wymieszać z 4 łyżkami soku z cytryny i nasączyć biszkopt.
  3. galaretkę namoczyć w szklance zimnej wody i dodać 6 łyżek cukru. Dokładnie rozpuścić podgrzewając. Następnie zostawić do ostudzenia.
  4. Twarożek zmiksować z resztą cukru i soku dodać cukier waniliowy i galaretkę. Dodać 400 ml ubitej kremówki i wymieszać.
  5. Masę rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą częścią. Schłodzić. Następnie przekroić na pół i złożyć odwrotnie tak aby powstały skrzydełka.
  6. Resztę śmietany ubić z cukrem waniliowym i rozsmarować na cieście z każdej ze stron.
  7. Po środku ułożyć banana skrapiając go sokiem z cytryny aby nie ściemniał. Dowolnie udekorować.

Opis

pyszny torcik dla maluszka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!