Cytrynowy motylek

m7
Cytrynowy motylek

0

0 / 0

Pyszny tort dla najmłodszych solenizantów w kształcie motylka. Zaskocz swoich bliskich pysznym, cytrynowym tortem o fantazyjnym kształcie.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

650 śmietanka kremowa 30%

1 szt. biszkopt gotowy

1 szt. galaretka cytrynowa

2 szt. cukier waniliowy

3 łyżka cukier puder

10 łyżka cukier

8 łyżka sok z cytryny

10 dek. twaróg chudy

Przygotowanie


1

Gotowy biszkopt przekroić na pół.

2

Cukier puder wymieszać z 4 łyżkami soku z cytryny i nasączyć biszkopt.

3

Galaretkę namoczyć w szklance zimnej wody i dodać 6 łyżek cukru. Dokładnie rozpuścić podgrzewając. Następnie zostawić do ostudzenia.

4

Twarożek zmiksować z resztą cukru i soku, dodać cukier waniliowy i galaretkę. Dodać 400 ml ubitej kremówki i wymieszać.

5

Masę rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą częścią. Schłodzić. Następnie przekroić na pół i złożyć odwrotnie, tak aby powstały skrzydełka.

6

Resztę śmietany ubić z cukrem waniliowym i rozsmarować na cieście z każdej ze stron.

7

Po środku ułożyć banana skrapiając go sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Dowolnie udekorować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły