Cytrynowa ryba smażona
m7
Pyszny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. tymianek
0.50 kg ryba
1 szczyp. sól
0.25 szkl. olej
2 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. cytryna
4 łyżka bułka tarta
4 łyżka mąka pszenna
Przygotowanie
Filety rybne (rozmrożone) pokroić na kawałki, posypać solą, tymiankiem, wycisnąć sok z cytryny, polać nim rybę i odstawić na 1,5 godziny.
Jaja roztrzepać.
Rybę obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce.
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Podawać z zmieniaczkami z wody i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.