Cytrynowa ryba smażona

m7
Cytrynowa ryba smażona

1

0 / 0

Pyszny obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. tymianek

0.50 kg ryba

1 szczyp. sól

0.25 szkl. olej

2 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. cytryna

4 łyżka bułka tarta

4 łyżka mąka pszenna

Przygotowanie


1

Filety rybne (rozmrożone) pokroić na kawałki, posypać solą, tymiankiem, wycisnąć sok z cytryny, polać nim rybę i odstawić na 1,5 godziny.

2

Jaja roztrzepać.

3

Rybę obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce.

4

Smażyć na oleju na złoty kolor.

5

Podawać z zmieniaczkami z wody i surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

514

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły