Cytrynowa ryba smażona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cytrynowa ryba smażona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974567240.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny obiad.
1
0 / 0
Pyszny obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. tymianek
0.50 kg ryba
1 szczyp. sól
0.25 szkl. olej
2 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. cytryna
4 łyżka bułka tarta
4 łyżka mąka pszenna
Przygotowanie
1
Filety rybne (rozmrożone) pokroić na kawałki, posypać solą, tymiankiem, wycisnąć sok z cytryny, polać nim rybę i odstawić na 1,5 godziny.
2
Jaja roztrzepać.
3
Rybę obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce.
4
Smażyć na oleju na złoty kolor.
5
Podawać z zmieniaczkami z wody i surówką.