3

Składniki

1 Łyżeczka
sól
30 Gramów
drożdże
120 Gramów
masło
500 Gramów
mąka
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
ingridient
Lubella Mlekołaki Cinisy
4 Łyżki
cukier
4 Łyżki
masło
2 Łyżki
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj zaczyn. Do miski pokrusz drożdże. Wlej 1/4 szklanki ciepłego mleka. Dodaj 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Wymieszaj i pozostaw do wyrośnięcia.
  2. Resztę mleka delikatnie podgrzej. Dodaj masło aż się rozpuści. Do miski wsyp mąkę, zaczyn, sól, cukier, rozbełtane jajko. Wlej masło z mlekiem. Wyrób elastyczne ciasto. Do roztopionego masła wsyp cynamon i wymieszaj.
  3. Ciasto rozwałkuj. Posmaruj masłem cynamonowym. Posyp cukrem i pokruszonymi płatkami. Zwiń ciasto w roladkę i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w blaszce i pozostaw do wyrośnięcia na 30 minut. Cynamonowe bułeczki włóż do piekarnika na 25 minut w temp 180 stopni.

Opis

Z chrupiącymi płatkami.

Podobne przepisy

Jabłka pod płatkową kruszonką

Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz
Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Łatwy Do 40 min
Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Quiche na spodzie z płatków Corn Flakes

Średni Do 1 godz
Quiche na spodzie z płatków Corn Flakes

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Chrupiące ciasteczka z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Chrupiące ciasteczka z płatkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!