Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Oto najlepszy, prosty, szybki i nowoczesny przepis na cynamonowe drożdżówki węzełki. A efekt? Bardzo tradycyjny - gdyż smakują jak te od Babci. Wilgotne w środku, a jednocześnie puszyste, mięciutkie i niesłychanie aromatyczne. Bo chyba nie ma nic przyjemniejszego niż zapach drożdżowego ciasta i cynamonu rozchodzący się po całym domu.:) Idealne jako śniadanie na słodko z dodatkiem Czekolady do picia od DecoMorreno. Doskonale sprawdzą się także na wynos, do pałaszowania w szkole lub pracy. Koniecznie wypróbuj!
SKŁADNIKI NA CIASTO DROZDŻOWE: |
|||
500 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
1 | Opakowanie |
Drożdże instant
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
240 | Mililitrów |
mleko
|
|
2 | Łyżeczki |
Cukier brązowy
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
SKŁADNIKI NA NADZIENIE: |
|||
4 | Łyżki | ||
![]() |
|||
5 | Łyżek |
masło
|
|
4 | Łyżki |
cukier puder
|
|
SKŁADNIKI POZOSTAŁE: |
|||
5 | Łyżek |
Cukier trzcinowy
|
|
1 | Łyżeczka |
cynamon
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |