Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi
lubella
0
0 / 0
Poznaj przepis na szybkie „ciasto” – jabłkowo-cynamonowe crumble posypane słodką kruszonką i serwowane z ulubionymi lodami. Stosunkowo niskokaloryczny deser, który można naszykować tuż przed przybyciem gości albo uraczyć nim niespodziewanych odwiedzających.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg jabłka
140 g lubella mąka puszysta wrocławska
100 g cukier
80 g masło
1 łyżeczka cynamon
1 szt. lody waniliowe
Przygotowanie
1
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
2
Z mąki, cukru, cynamonu oraz miękkiego masła wyrobić kruszonkę i wyłożyć na wierzchu jabłek.
3
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około 10 minut. Ciepłe podawać z lodami.