Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133802.jpeg&w=3840&q=75)
Poznaj przepis na szybkie „ciasto” – jabłkowo-cynamonowe crumble posypane słodką kruszonką i serwowane z ulubionymi lodami. Stosunkowo niskokaloryczny deser, który można naszykować tuż przed przybyciem gości albo uraczyć nim niespodziewanych odwiedzających.
0
0 / 0
Poznaj przepis na szybkie „ciasto” – jabłkowo-cynamonowe crumble posypane słodką kruszonką i serwowane z ulubionymi lodami. Stosunkowo niskokaloryczny deser, który można naszykować tuż przed przybyciem gości albo uraczyć nim niespodziewanych odwiedzających.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg jabłka
140 g lubella mąka puszysta wrocławska
100 g cukier
80 g masło
1 łyżecz. cynamon
1 szt. lody waniliowe
Przygotowanie
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Z mąki, cukru, cynamonu oraz miękkiego masła wyrobić kruszonkę i wyłożyć na wierzchu jabłek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około 10 minut. Ciepłe podawać z lodami.