0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
140 Gramów
ingridient
Lubella Mąka Puszysta Wrocławska
100 Gramów
cukier
80 Gramów
masło
1 Łyżeczka
cynamon
1 Sztuka
Lody waniliowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  2. Z mąki, cukru, cynamonu oraz miękkiego masła wyrobić kruszonkę i wyłożyć na wierzchu jabłek.
  3. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około 10 minut. Ciepłe podawać z lodami.

Opis

Idealny przepis na cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi. Same pyszności!

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!