Cykoriowe świdry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Cykoriowe świdry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053945.jpeg&w=3840&q=75)
Cykoria to w Polsce rzadko jedzone warzywo, które jest, pomimo swojej niepopularności, bardzo zdrowie i smaczne! Teraz możesz skosztować je z przepisem na lekko słodki makaron z miodem, jabłkami i szynka parmeńską!
1
0 / 0
Cykoria to w Polsce rzadko jedzone warzywo, które jest, pomimo swojej niepopularności, bardzo zdrowie i smaczne! Teraz możesz skosztować je z przepisem na lekko słodki makaron z miodem, jabłkami i szynka parmeńską!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 g makaron świdry lubella pełne ziarno z orkiszem
2 szt. cykoria
1 szt. jabłko
6 plaster szynka parmeńska
20 g orzechy włoskie
1 łyżka miód
4 łyżka śmietana
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Cykorię kroimy w paski, a jabłko – w kostkę. Orzechy drobno siekamy.
Ugotowany makaron łączymy z cykorią, jabłkiem i orzechami. Dodajemy porwane na kawałki plastry szynki parmeńskiej.
Śmietanę łączymy z miodem, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.