Cykoriowe świdry

lubella
Cykoriowe świdry

1

0 / 0

Cykoria to w Polsce rzadko jedzone warzywo, które jest, pomimo swojej niepopularności, bardzo zdrowie i smaczne! Teraz możesz skosztować je z przepisem na lekko słodki makaron z miodem, jabłkami i szynka parmeńską!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 g makaron świdry lubella pełne ziarno z orkiszem

2 szt. cykoria

1 szt. jabłko

6 plast. szynka parmeńska

20 g orzechy włoskie

1 łyżka miód

4 łyżka śmietana

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Cykorię kroimy w paski, a jabłko – w kostkę. Orzechy drobno siekamy.

2

Ugotowany makaron łączymy z cykorią, jabłkiem i orzechami. Dodajemy porwane na kawałki plastry szynki parmeńskiej.

3

Śmietanę łączymy z miodem, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły