Cykoriowe świdry

lubella
Cykoriowe świdry

1

0 / 0

Cykoria to w Polsce rzadko jedzone warzywo, które jest, pomimo swojej niepopularności, bardzo zdrowie i smaczne! Teraz możesz skosztować je z przepisem na lekko słodki makaron z miodem, jabłkami i szynka parmeńską!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 g makaron świdry lubella pełne ziarno z orkiszem

2 szt. cykoria

1 szt. jabłko

6 plaster szynka parmeńska

20 g orzechy włoskie

1 łyżka miód

4 łyżka śmietana

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Cykorię kroimy w paski, a jabłko – w kostkę. Orzechy drobno siekamy.

2

Ugotowany makaron łączymy z cykorią, jabłkiem i orzechami. Dodajemy porwane na kawałki plastry szynki parmeńskiej.

3

Śmietanę łączymy z miodem, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły