0

Składniki

100 Mililitrów
olej
1 Kilogram
kapusta biała
2 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
mięso wieprzowe
100 Gramów
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
ryż biały
0.25 Szklanki
śmietana
1 Sztuka
cebula
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
czosnek
3 Sztuki
kostka rosołowa
1 Sztuka
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą.
  2. Do miski przekładamy mięso, kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, wsypujemy kaszę i ryż, dodajemy jajka, rozgnieciony czosnek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
  3. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na oliwie z obu stron.
  4. Usmażone kotlety układamy w brytfannie, zalewamy wodą z rozrobionym koncentratem ( wody tyle aby całkowicie przykryła gołąbki), rozkruszamy kostki rosołowe, dodajemy liść i ziele angielskie i dusimy około 40 minut.
  5. Gołąbki zwiększą swoją objętość, więc w razie konieczności dolać wody, aby cały czas były zakryte płynem.
  6. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i zagęszczamy sos, zagotowujemy.
  7. Podajemy z chlebem.
  8. SMACZNEGO.
  9. Z tej ilości składników wychodzi około 35 sporych gołąbków.

Opis

Przepis na te gołąbki dostałam od koleżanki. Zrobiłam po swojemu i wszystkim moim domownikom bardzo smakowały.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!