Cybulniki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cybulniki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118092.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczne ale przyznam że przygotowanie ich trochę trwa
0
0 / 0
Bardzo smaczne ale przyznam że przygotowanie ich trochę trwa
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 kg mięso mielone
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżecz. soda
250 g masło
2 szkl. mleko
7 szt. cebula
Przygotowanie
1
Z wszystkich składników wyrabiamy ciasto. Robimy wałek z ciasta i kroimy na małe części. Postępujemy tak aż do końca ciasta. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Małe kawałki ciasta formujemy w kule, a następnie rozwałkujemy. Nakładamy farsz i sklejamy jak pierogi, potem brzegi zawijamy do środka. Blachę smarujemy masłem i układamy cybulniki. Pieczemy w piekarniku ok.40 minut w temp.180'C na brązowy kolor.