Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
burak
1 Szczypta
sól
5 Łyżeczek
cukier
1 Dekagram
chrzan
1 Szklanka
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraki umyć i i ugotować.
  2. Wystudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce do tarcia ziemniaków. Nadmiar soku odlać lub odsączyć buraki na sicie.
  3. Dodać najpierw sok z cytryny, następnie chrzan i przyprawy, spróbować ewentualnie dodać soli.
  4. Wstawić na noc do lodówki, żeby ćwikła się przegryzła.
  5. Następnego dnia spróbować czy czuć wystarczająco chrzan, jeśli nie to dodać wg uznania, włożyć do słoiczków.
  6. Najlepsza do mięs i wędlin

Opis

Domowa ćwikła do białej kiełbasy i nie tylko

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!