0

Składniki

1 Kilogram
burak
1 Szczypta
sól
5 Łyżeczek
cukier
1 Dekagram
chrzan
1 Szklanka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki umyć i i ugotować.
  2. Wystudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce do tarcia ziemniaków. Nadmiar soku odlać lub odsączyć buraki na sicie.
  3. Dodać najpierw sok z cytryny, następnie chrzan i przyprawy, spróbować ewentualnie dodać soli.
  4. Wstawić na noc do lodówki, żeby ćwikła się przegryzła.
  5. Następnego dnia spróbować czy czuć wystarczająco chrzan, jeśli nie to dodać wg uznania, włożyć do słoiczków.
  6. Najlepsza do mięs i wędlin

Opis

Domowa ćwikła do białej kiełbasy i nie tylko

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!