Ćwikła

m7
Ćwikła

Średnia 0 / 0

Oceń!

Domowa ćwikła do białej kiełbasy i nie tylko

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg burak

1 szczyp. sól

5 łyżecz. cukier

1 dag. chrzan krakus

1 szkl. sok z cytryny

Przygotowanie


Buraki umyć i i ugotować.

Wystudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce do tarcia ziemniaków. Nadmiar soku odlać lub odsączyć buraki na sicie.

Dodać najpierw sok z cytryny, następnie chrzan i przyprawy, spróbować ewentualnie dodać soli.

Wstawić na noc do lodówki, żeby ćwikła się przegryzła.

Następnego dnia spróbować czy czuć wystarczająco chrzan, jeśli nie to dodać wg uznania, włożyć do słoiczków.

Najlepsza do mięs i wędlin

Wartości odżywcze na porcję


Energia

59

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły