Curry wegańskie ze szpinakiem

kontakt_2
Curry wegańskie ze szpinakiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne curry z ciecierzycą, szpinakiem i ketchupem to sycące i rozgrzewające danie. Idealne na chłodne dni ;)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. cebula

1 łyżka olej

1 łyżka pasta curry

400 g ciecierzyca konserwowa

1 puszka mleczko kokosowe

5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

0.50 łyżecz. przyprawa curry

0.25 łyżecz. wędzona papryka

1 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. kolendra

2 pęcz. szpinak świeży

Przygotowanie


Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy na oleju i dodajemy przyprawę i pastę curry i wędzoną paprykę.

Smażymy chwilkę i dodajemy opłukaną ciecierzycę oraz mleczko kokosowe.

Dusimy pod przykryciem przez 15 minut, po czym dodajemy ketchup pikantny 60% mniej kalorii Kotlin i jeszcze chwilę dusimy.

Zdejmujemy z ognia, dodajemy szpinak i mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą pieprzem i świeżą kolendrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

794

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

58

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły