0

Składniki

1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
Pasta curry
400 Gramów
Ciecierzyca konserwowa
1 Puszka
Mleczko kokosowe
5 Łyżek
ingridient
Ketchup Kotlin pikantny 60% mniej kalorii
0.5 Łyżeczki
Przyprawa curry
0.25 Łyżeczki
Wędzona papryka
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
kolendra
2 Pęczki
Szpinak świeży
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy na oleju i dodajemy przyprawę i pastę curry i wędzoną paprykę.
  2. Smażymy chwilkę i dodajemy opłukaną ciecierzycę oraz mleczko kokosowe.
  3. Dusimy pod przykryciem przez 15 minut, po czym dodajemy ketchup pikantny 60% mniej kalorii Kotlin i jeszcze chwilę dusimy.
  4. Zdejmujemy z ognia, dodajemy szpinak i mieszamy.
  5. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i świeżą kolendrą.

Opis

Pyszne curry z ciecierzycą, szpinakiem i ketchupem to sycące i rozgrzewające danie. Idealne na chłodne dni ;)

Podobne przepisy

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!