Curry ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Curry ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2889-1702057658367.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne curry z ciecierzycą, szpinakiem i ketchupem to sycące i rozgrzewające danie. Idealne na chłodne dni ;)
0
0 / 0
Pyszne curry z ciecierzycą, szpinakiem i ketchupem to sycące i rozgrzewające danie. Idealne na chłodne dni ;)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cebula
1 łyżka olej
1 łyżka pasta curry
400 g ciecierzyca konserwowa
1 puszka mleczko kokosowe
5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
0.50 łyżecz. przyprawa curry
0.25 łyżecz. wędzona papryka
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. kolendra
2 pęcz. szpinak świeży
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy na oleju i dodajemy przyprawę i pastę curry i wędzoną paprykę.
Smażymy chwilkę i dodajemy opłukaną ciecierzycę oraz mleczko kokosowe.
Dusimy pod przykryciem przez 15 minut, po czym dodajemy ketchup pikantny 60% mniej kalorii Kotlin i jeszcze chwilę dusimy.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy szpinak i mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i świeżą kolendrą.