Curry z kalafiora i pomidorów

maspexdigital
Curry z kalafiora i pomidorów

0

0 / 0

Kalafiorowe curry z makaronem ryżowym to świetne połączenie smaków, idealne lekkie danie w upalne dni :) Curry z kalafiora jest tylko na bazie warzyw i smakuje wyśmienicie!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g kalafior

1 opak. pomidory krojone łowicz

1 szt. marchew

1 puszka mleko kokosowe

1 szkl. bulion warzywny

1 szt. cebula

2 łyżecz. curry w proszku

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. sok z limonki

5 łyżka oliwa

120 g makaron lubella jajeczna ryż

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę z przyprawą curry, po chwili dodać różyczki kalafiora oraz marchewkę pokrojoną w krążki i smażyć 5 minut.

2

Dodać pomidory krojone, podsmażyć 5 minut, następnie wlać bulion oraz mleko kokosowe, zagotować. Gotować do miękkości warzyw.

3

Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z limonki do smaku.

4

Makaron ryżowy ugotować według wskazówek na opakowaniu. Curry podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1184

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

75

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły