0

Składniki

500 Mililitrów
koncentrat pomidorowy 30%
1 Szczypta
Szafran ostry, czerwony
2 Łyżeczki
Kurkuma
2 Łyżeczki
kolendra
1 Łyżeczka
pieprz czarny
2 Łyżeczki
kminek
1 Łyżeczka
Pieprz cayenne
1 Łyżeczka
Imbir w proszku
1 Łyżeczka
sól
2 Szklanki
Cieciorka
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
papryka
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. -cieciorkę namoczyć w zimnej wodzie przez noc
  2. -wodę spod cieciorki wylać i gotować w świeżej, osolonej wodzie ok. 20-30minut
  3. -na patelni zeszklić na oliwie pokrojoną drobno cebulę z czosnkiem
  4. -dodać paprykę pokrojoną w słupki i chwilę podsmażać
  5. -do warzyw na patelni wsypać przyprawę i smażyć 2-3 minuty
  6. -ugotowaną cieciorkę wrzucić na patelnię i dolać przecier/pokrojone pomidory
  7. uwaga: jeśli danie okaże się zbyt ostre, w celu złagodzenia dodać kleks kwaśnej śmietany!

Opis

Bardzo proste wegetariańskie danie - tutaj propozycja tylko z papryką, ale można użyć dodatkowo cukinię, bakłażana itp.

Podobne przepisy

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Przepis
Średni Do 40 min
Żeberka wieprzowe po węgiersku

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Stek w otoczce kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Stek w otoczce kakao

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!