0

Składniki

500 Mililitrów
koncentrat pomidorowy 30%
1 Szczypta
Szafran ostry, czerwony
2 Łyżeczki
Kurkuma
2 Łyżeczki
kolendra
1 Łyżeczka
pieprz czarny
2 Łyżeczki
kminek
1 Łyżeczka
Pieprz cayenne
1 Łyżeczka
Imbir w proszku
1 Łyżeczka
sól
2 Szklanki
Cieciorka
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
papryka
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. -cieciorkę namoczyć w zimnej wodzie przez noc
  2. -wodę spod cieciorki wylać i gotować w świeżej, osolonej wodzie ok. 20-30minut
  3. -na patelni zeszklić na oliwie pokrojoną drobno cebulę z czosnkiem
  4. -dodać paprykę pokrojoną w słupki i chwilę podsmażać
  5. -do warzyw na patelni wsypać przyprawę i smażyć 2-3 minuty
  6. -ugotowaną cieciorkę wrzucić na patelnię i dolać przecier/pokrojone pomidory
  7. uwaga: jeśli danie okaże się zbyt ostre, w celu złagodzenia dodać kleks kwaśnej śmietany!

Opis

Bardzo proste wegetariańskie danie - tutaj propozycja tylko z papryką, ale można użyć dodatkowo cukinię, bakłażana itp.

Podobne przepisy

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Średni Do 40 min
Żeberka wieprzowe po węgiersku

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!