Cukiniowe ruloniki

m7
Cukiniowe ruloniki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Łatwe do zrobienia, smaczne i bardzo efektownie prezentują się na stole.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 puszka tuńczyk w oleju

4 szczyp. pieprz

1 pęcz. szczypiorek

1 szt. cukinia

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. ząbek czosnku

15 dag. ryż biały

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.

Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku.

Wkładamy plasterki cukinii i gotujemy około 5 minut.

Dokładnie osączamy.

Ryż ugotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.

Tuńczyka lekko osączamy, a następnie rozdrabniamy i mieszamy z ryżem.

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Cukinię zawijamy w ruloniki, zostawiając wolny środek.

Wypełniamy farszem.

Szczypiorek myjemy, osączamy, dekoracyjnie zawiązujemy wokół ruloników.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

188

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły