0

Składniki

1 Puszka
Tuńczyk w oleju
4 Szczypty
pieprz
1 Pęczek
szczypiorek
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
ząbek czosnku
15 Dekagramów
ryż biały
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.
  2. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku.
  3. Wkładamy plasterki cukinii i gotujemy około 5 minut.
  4. Dokładnie osączamy.
  5. Ryż ugotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
  6. Tuńczyka lekko osączamy, a następnie rozdrabniamy i mieszamy z ryżem.
  7. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  8. Doprawiamy solą i pieprzem.
  9. Cukinię zawijamy w ruloniki, zostawiając wolny środek.
  10. Wypełniamy farszem.
  11. Szczypiorek myjemy, osączamy, dekoracyjnie zawiązujemy wokół ruloników.

Opis

Łatwe do zrobienia, smaczne i bardzo efektownie prezentują się na stole.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!