Cukiniowe ruloniki

m7
Cukiniowe ruloniki

0

0 / 0

Łatwe do zrobienia, smaczne i bardzo efektownie prezentują się na stole.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 pusz. tuńczyk w oleju

4 szcz. pieprz

1 pęcz. szczypiorek

1 szt. cukinia

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. ząbek czosnku

15 dek. ryż biały

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.

2

Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku.

3

Wkładamy plasterki cukinii i gotujemy około 5 minut.

4

Dokładnie osączamy.

5

Ryż ugotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.

6

Tuńczyka lekko osączamy, a następnie rozdrabniamy i mieszamy z ryżem.

7

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

8

Doprawiamy solą i pieprzem.

9

Cukinię zawijamy w ruloniki, zostawiając wolny środek.

10

Wypełniamy farszem.

11

Szczypiorek myjemy, osączamy, dekoracyjnie zawiązujemy wokół ruloników.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły