0

Składniki

1 Puszka
Tuńczyk w oleju
4 Szczypty
pieprz
1 Pęczek
szczypiorek
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
ząbek czosnku
15 Dekagramów
ryż biały
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.
  2. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku.
  3. Wkładamy plasterki cukinii i gotujemy około 5 minut.
  4. Dokładnie osączamy.
  5. Ryż ugotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
  6. Tuńczyka lekko osączamy, a następnie rozdrabniamy i mieszamy z ryżem.
  7. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  8. Doprawiamy solą i pieprzem.
  9. Cukinię zawijamy w ruloniki, zostawiając wolny środek.
  10. Wypełniamy farszem.
  11. Szczypiorek myjemy, osączamy, dekoracyjnie zawiązujemy wokół ruloników.

Opis

Łatwe do zrobienia, smaczne i bardzo efektownie prezentują się na stole.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!