0

Składniki

1 Puszka
Tuńczyk w oleju
4 Szczypty
pieprz
1 Pęczek
szczypiorek
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
ząbek czosnku
15 Dekagramów
ryż biały
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.
  2. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku.
  3. Wkładamy plasterki cukinii i gotujemy około 5 minut.
  4. Dokładnie osączamy.
  5. Ryż ugotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
  6. Tuńczyka lekko osączamy, a następnie rozdrabniamy i mieszamy z ryżem.
  7. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  8. Doprawiamy solą i pieprzem.
  9. Cukinię zawijamy w ruloniki, zostawiając wolny środek.
  10. Wypełniamy farszem.
  11. Szczypiorek myjemy, osączamy, dekoracyjnie zawiązujemy wokół ruloników.

Opis

Łatwe do zrobienia, smaczne i bardzo efektownie prezentują się na stole.

Podobne przepisy

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!