Cukiniowa zupa
m7
Pyszna zupa warzywna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
199
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszna zupa warzywna.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
200 śmietana 36%
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. mąka pszenna tortowa
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
2.50 l wywar z kości
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
2 szt. cukinia
1 szt. cukinia
1 szt. marchew
1 szt. czosnek
0.50 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. koper ogrodowy
Przygotowanie
W wywarze z kurczaka z kostką bulionową ugotować marchewkę, pietruszke oraz cukinie pokrojone w grube plastry. Kiedy cukinie będą al dente część plastrów wyjąć i ostudzić. Resztę warzyw ugotować na miekko i zmiksować. Doprawić zupę pieprzem i solą.
Zabielić śmietanką z mąką, wcisnąć czosnek przez praskę i pogotować jeszcze ok. 3 minut. Rozlać na talerze, posypać koperkiem i podawać z plastrami cukinii (można także dorzucić groszek ptysiowy).