Cukiniowa zupa

m7
Cukiniowa zupa

1

0 / 0

Pyszna zupa warzywna.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

200 śmietana 36%

2 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka mąka pszenna tortowa

1 łyżeczka mąka ziemniaczana

2.50 l wywar z kości

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

2 szt. cukinia

1 szt. cukinia

1 szt. marchew

1 szt. czosnek

0.50 szt. korzeń pietruszki

0.50 szt. koper ogrodowy

Przygotowanie


1

W wywarze z kurczaka z kostką bulionową ugotować marchewkę, pietruszke oraz cukinie pokrojone w grube plastry. Kiedy cukinie będą al dente część plastrów wyjąć i ostudzić. Resztę warzyw ugotować na miekko i zmiksować. Doprawić zupę pieprzem i solą.

2

Zabielić śmietanką z mąką, wcisnąć czosnek przez praskę i pogotować jeszcze ok. 3 minut. Rozlać na talerze, posypać koperkiem i podawać z plastrami cukinii (można także dorzucić groszek ptysiowy).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły