Cukiniowa zupa

m7
Cukiniowa zupa

1

0 / 0

Pyszna zupa warzywna.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

200 śmietana 36%

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. mąka pszenna tortowa

1 łyżecz. mąka ziemniaczana

2.50 l wywar z kości

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

2 szt. cukinia

1 szt. cukinia

1 szt. marchew

1 szt. czosnek

0.50 szt. korzeń pietruszki

0.50 szt. koper ogrodowy

Przygotowanie


1

W wywarze z kurczaka z kostką bulionową ugotować marchewkę, pietruszke oraz cukinie pokrojone w grube plastry. Kiedy cukinie będą al dente część plastrów wyjąć i ostudzić. Resztę warzyw ugotować na miekko i zmiksować. Doprawić zupę pieprzem i solą.

2

Zabielić śmietanką z mąką, wcisnąć czosnek przez praskę i pogotować jeszcze ok. 3 minut. Rozlać na talerze, posypać koperkiem i podawać z plastrami cukinii (można także dorzucić groszek ptysiowy).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

199

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły