Cukiniowa z dynią i groszkiem ptysiowym

malg
Cukiniowa z dynią i groszkiem ptysiowym

0

0 / 0

Jedna z najprostszych i najlepszych zup na świecie!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

3 szt. ziemniaki

3 łyżka pestki dyni

4 łyżka groszek ptysiowy

3 łyżka parmezan

1 dek. cukinia

10 dek. ser pleśniowy

Przygotowanie


1

Cukinię obrać "na zebrę", czyli co drugi pasek zostawić zielony. Pokroić cukinie w duże plastry i ugotować wraz z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami do miękkości w osolonej wodzie (kto używa bulionów, to może ugotować cukinię w rosołku).

2

Warzywa zmiksować z serem pleśniowym, jeśli zupa jest za gęsta to można dodać trochę bulionu, w którym gotowały się warzywa.

3

Zupę przelać do garnka, doprawić solą i pieprzem, lekko podgrzać przed podaniem.

4

Podawać posypaną parmezanem, z rozkruszonymi pestkami dyni i groszkiem ptysiowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły