Cukinie faszerowane mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cukinie faszerowane mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974776642.jpeg&w=3840&q=75)
kolorowe danie
0
0 / 0
kolorowe danie
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 łyżecz. sól
200 g mięso mielone
3 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 łyżka keczup
Przygotowanie
1
Cukinie przecinamy na pół, wzdłuż i wybieramy gniazda nasienne i cześć miąższu. Miąższ oraz paprykę kroimy w kawałeczki, cebulę w kosteczkę. Cebulę smażymy na patelni, po chwili dodajemy mięso mielone. Solimy i przyprawiamy ziołami prowansalskimi Prymat. Po kilka minutach dodajemy jeszcze paprykę i cukinię i smażymy, aż cukinia będzie miękka. Takim farsz nakładamy na cukinię i zapiekamy w temp. 180°C przez ok 20 min.