Cukinia zapiekana z sosem bolońskim
goodfoodlover
Połączenie smaków z Polski i Włoch - przepis na cukinię zapiekaną z sosem bolońskim. Do przygotowania tego przepysznego obiadu niezbędne będą, takie składniki jak: pieprz, oregano, czerwona papryka, sól, mięso mielonej, olej, sos boloński oraz cukinia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
72
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
12
5 / 1
Połączenie smaków z Polski i Włoch - przepis na cukinię zapiekaną z sosem bolońskim. Do przygotowania tego przepysznego obiadu niezbędne będą, takie składniki jak: pieprz, oregano, czerwona papryka, sól, mięso mielonej, olej, sos boloński oraz cukinia.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
300 g mięso mielone
1 szt. łowicz sos boloński
2 szt. cukinia
Przygotowanie
Na patelni rozgrzej olej.
Podsmaż mięso.
przypraw solą, pieprzem, papryką i oregano.
Wlej sos boloński i duś parę minut.
Cukinię pokrój na długie plastry przy pomocy obieraczki do jarzyn.
Na każdym plastrze cukinii ułóż farsz i zwiń w roladkę.
Ułóż pionowo w naczyniu żaroodpornym.
Posyp żółtym serem i włóż do piekarnika na 20-25 minut w temp 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
72
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.