Cukinia zapiekana z sosem bolońskim
goodfoodlover
11
5 / 1
Połączenie smaków z Polski i Włoch - przepis na cukinię zapiekaną z sosem bolońskim. Do przygotowania tego przepysznego obiadu niezbędne będą, takie składniki jak: pieprz, oregano, czerwona papryka, sól, mięso mielonej, olej, sos boloński oraz cukinia.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
0
0
0
0
300 g mięso mielone
0
1 szt. łowicz sos boloński
2 szt. cukinia
Przygotowanie
1
Na patelni rozgrzej olej.
2
Podsmaż mięso.
3
przypraw solą, pieprzem, papryką i oregano.
4
Wlej sos boloński i duś parę minut.
5
Cukinię pokrój na długie plastry przy pomocy obieraczki do jarzyn.
6
Na każdym plastrze cukinii ułóż farsz i zwiń w roladkę.
7
Ułóż pionowo w naczyniu żaroodpornym.
8
Posyp żółtym serem i włóż do piekarnika na 20-25 minut w temp 180 stopni.