Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

goodfoodlover
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

11

5 / 1

Połączenie smaków z Polski i Włoch - przepis na cukinię zapiekaną z sosem bolońskim. Do przygotowania tego przepysznego obiadu niezbędne będą, takie składniki jak: pieprz, oregano, czerwona papryka, sól, mięso mielonej, olej, sos boloński oraz cukinia.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki
0
0
0
0

300 g mięso mielone

0

1 szt. łowicz sos boloński

2 szt. cukinia

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzej olej.

2

Podsmaż mięso.

3

przypraw solą, pieprzem, papryką i oregano.

4

Wlej sos boloński i duś parę minut.

5

Cukinię pokrój na długie plastry przy pomocy obieraczki do jarzyn.

6

Na każdym plastrze cukinii ułóż farsz i zwiń w roladkę.

7

Ułóż pionowo w naczyniu żaroodpornym.

8

Posyp żółtym serem i włóż do piekarnika na 20-25 minut w temp 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły