Cukinia zapiekana z gorgonzolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cukinia zapiekana z gorgonzolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976998673.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna zapiekanka
0
0 / 0
Smaczna zapiekanka
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana 18%
3 szczyp. zioła prowansalskie
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 szt. cukinia
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. szczypiorek
3 szt. pomidorki koktajlowe
2 łyżka olej sezamowy
25 dag. pieczarki
15 dag. ser gorgonzola
Przygotowanie
1
Cukinię umyć, nasolić odczekać aż puści sok i odlać płyn. Ułożyć w nczyniu żaroodpornym, obok ułożyć pieczarki skropić wszystko olejem sezamowym, opruszyć ziołami i pieprzem, posypać drobno pokruszoną gorgonzolą i odrobinkę posolić. Jajko roztrzepać ze smietaną dodać trochę drobno pokruszonej gorgonzoli zalać potrawę.Piec w piekarniku 180/200 stopni około 45 minut. Podawać na ciepło udekorowane szcypiorkiem i pomidorkami.