Cukinia zapiekana z gorgonzolą

m7
Cukinia zapiekana z gorgonzolą

0

0 / 0

Smaczna zapiekanka

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 śmietana 18%

3 szczyp. zioła prowansalskie

3 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

1 szt. cukinia

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. szczypiorek

3 szt. pomidorki koktajlowe

2 łyżka olej sezamowy

25 dag. pieczarki

15 dag. ser gorgonzola

Przygotowanie


1

Cukinię umyć, nasolić odczekać aż puści sok i odlać płyn. Ułożyć w nczyniu żaroodpornym, obok ułożyć pieczarki skropić wszystko olejem sezamowym, opruszyć ziołami i pieprzem, posypać drobno pokruszoną gorgonzolą i odrobinkę posolić. Jajko roztrzepać ze smietaną dodać trochę drobno pokruszonej gorgonzoli zalać potrawę.Piec w piekarniku 180/200 stopni około 45 minut. Podawać na ciepło udekorowane szcypiorkiem i pomidorkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

262

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły