0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
3 Szczypty
zioła prowansalskie
3 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
szczypiorek
3 Sztuki
pomidorki koktajlowe
2 Łyżki
Olej sezamowy
25 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
Ser Gorgonzola
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię umyć, nasolić odczekać aż puści sok i odlać płyn. Ułożyć w nczyniu żaroodpornym, obok ułożyć pieczarki skropić wszystko olejem sezamowym, opruszyć ziołami i pieprzem, posypać drobno pokruszoną gorgonzolą i odrobinkę posolić. Jajko roztrzepać ze smietaną dodać trochę drobno pokruszonej gorgonzoli zalać potrawę.Piec w piekarniku 180/200 stopni około 45 minut. Podawać na ciepło udekorowane szcypiorkiem i pomidorkami.

Opis

Smaczna zapiekanka

Podobne przepisy

Kokardki wiosenne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki wiosenne

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Wstążki w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!