0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
3 Szczypty
zioła prowansalskie
3 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
szczypiorek
3 Sztuki
pomidorki koktajlowe
2 Łyżki
Olej sezamowy
25 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
Ser Gorgonzola
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukinię umyć, nasolić odczekać aż puści sok i odlać płyn. Ułożyć w nczyniu żaroodpornym, obok ułożyć pieczarki skropić wszystko olejem sezamowym, opruszyć ziołami i pieprzem, posypać drobno pokruszoną gorgonzolą i odrobinkę posolić. Jajko roztrzepać ze smietaną dodać trochę drobno pokruszonej gorgonzoli zalać potrawę.Piec w piekarniku 180/200 stopni około 45 minut. Podawać na ciepło udekorowane szcypiorkiem i pomidorkami.

Opis

Smaczna zapiekanka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!