Cukinia zapiekana z gorgonzolą
m7
Smaczna zapiekanka
0
0 / 0
Smaczna zapiekanka
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana 18%
3 szcz. zioła prowansalskie
3 szcz. sól
2 szcz. pieprz
1 szt. cukinia
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. szczypiorek
3 szt. pomidorki koktajlowe
2 łyżka olej sezamowy
25 dek. pieczarki
15 dek. ser gorgonzola
Przygotowanie
1
Cukinię umyć, nasolić odczekać aż puści sok i odlać płyn. Ułożyć w nczyniu żaroodpornym, obok ułożyć pieczarki skropić wszystko olejem sezamowym, opruszyć ziołami i pieprzem, posypać drobno pokruszoną gorgonzolą i odrobinkę posolić. Jajko roztrzepać ze smietaną dodać trochę drobno pokruszonej gorgonzoli zalać potrawę.Piec w piekarniku 180/200 stopni około 45 minut. Podawać na ciepło udekorowane szcypiorkiem i pomidorkami.