0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
3 Szczypty
zioła prowansalskie
3 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
szczypiorek
3 Sztuki
pomidorki koktajlowe
2 Łyżki
Olej sezamowy
25 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
Ser Gorgonzola
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię umyć, nasolić odczekać aż puści sok i odlać płyn. Ułożyć w nczyniu żaroodpornym, obok ułożyć pieczarki skropić wszystko olejem sezamowym, opruszyć ziołami i pieprzem, posypać drobno pokruszoną gorgonzolą i odrobinkę posolić. Jajko roztrzepać ze smietaną dodać trochę drobno pokruszonej gorgonzoli zalać potrawę.Piec w piekarniku 180/200 stopni około 45 minut. Podawać na ciepło udekorowane szcypiorkiem i pomidorkami.

Opis

Smaczna zapiekanka

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kokardki wiosenne

Łatwy Do 40 min
Kokardki wiosenne

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!