1

Składniki

200 Mililitrów
Ocet 10%
1 Łyżeczka
Ziarna gorczycy
1.5 Szklanki
woda
1.5 Szklanki
cukier
10 Sztuk
Cukinia młoda zielona i żółta
1 Sztuka
Czerwona papryka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Sztuka
Opakowanie przyprawy curry
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
Soli
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukinie pokroić w cienkie plastry, paprykę w krótkie paski.
  2. Wodę zagotować z cukrem, do gotującej się wody dodać sól, pokrojony czosnek, curry i gorczycę, na koniec wlać ocet.
  3. Do słoika na dno kłaść liść pietruszki, plaster cebuli i na przemian plastry cukinii zielone i żółte i paprykę.
  4. Całość zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoiki, pasteryzować 5-7 minut.
  5. (Wychodzi ok. 8 słoików po 400ml)

Opis

Wbrew pozorom przygotowanie nie jest pracochłonne.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!