Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym

m7
Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym

0

0 / 0

Coś pysznego, idealnego na wieczór z przyjaciółmi. Tarta z cukinią i serem pleśniowym smakuje obłędnie na ciepło i na zimno.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

100 g ser żółty

4 szt. ser pleśniowy blue

1 szt. cukinia

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. pieprz

Przygotowanie


1

Cukinię umyć, obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą. Odstawić na 10 minut.

2

Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem. Ser pleśniowy pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki cukinii, a następnie plasterki sera.

3

Ciasto piec na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut. Posypać startym żółtym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły