Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym
m7
0
0 / 0
Coś pysznego, idealnego na wieczór z przyjaciółmi. Tarta z cukinią i serem pleśniowym smakuje obłędnie na ciepło i na zimno.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
100 g ser żółty
4 szt. ser pleśniowy blue
1 szt. cukinia
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. pieprz
Przygotowanie
1
Cukinię umyć, obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą. Odstawić na 10 minut.
2
Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem. Ser pleśniowy pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki cukinii, a następnie plasterki sera.
3
Ciasto piec na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut. Posypać startym żółtym serem.