Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880250.jpeg&w=3840&q=75)
Coś pysznego, idealnego na wieczór z przyjaciółmi. Tarta z cukinią i serem pleśniowym smakuje obłędnie na ciepło i na zimno.
0
0 / 0
Coś pysznego, idealnego na wieczór z przyjaciółmi. Tarta z cukinią i serem pleśniowym smakuje obłędnie na ciepło i na zimno.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
100 g ser żółty
4 szt. ser pleśniowy blue
1 szt. cukinia
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. pieprz
Przygotowanie
Cukinię umyć, obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą. Odstawić na 10 minut.
Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem. Ser pleśniowy pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki cukinii, a następnie plasterki sera.
Ciasto piec na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut. Posypać startym żółtym serem.