Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym

m7
Cukinia w cieście francuskim z serem pleśniowym

0

0 / 0

Coś pysznego, idealnego na wieczór z przyjaciółmi. Tarta z cukinią i serem pleśniowym smakuje obłędnie na ciepło i na zimno.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

100 g ser żółty

4 szt. ser pleśniowy blue

1 szt. cukinia

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. pieprz

Przygotowanie


1

Cukinię umyć, obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą. Odstawić na 10 minut.

2

Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem. Ser pleśniowy pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki cukinii, a następnie plasterki sera.

3

Ciasto piec na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut. Posypać startym żółtym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

825

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

59

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły