4

Składniki

1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Vegeta
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
mąka
1 Łyżka
olej
7 Łyżek
woda
3 Łyżki
olej
25 Dekagramów
cukinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki, żółtka, oleju, przypraw przygotować ciasto, mieszając wszystkie składniki i dodając tyle wody, aby miało ono konsystencję gęstej śmietany.
  2. Na końcu dodać pianę ubitą z białka. Obraną cukinię pokroić w cieńkie plasterki. Każdy plasterek oprószyć solą, zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz.
  3. Smażyć na rumiano z obu stron.

Opis

Bardzo łatwy, pyszny i szybki przepis na podanie cukinii. Można podawać z sałatką z pomidorów.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!