4

Składniki

1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Vegeta
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
mąka
1 Łyżka
olej
7 Łyżek
woda
3 Łyżki
olej
25 Dekagramów
cukinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki, żółtka, oleju, przypraw przygotować ciasto, mieszając wszystkie składniki i dodając tyle wody, aby miało ono konsystencję gęstej śmietany.
  2. Na końcu dodać pianę ubitą z białka. Obraną cukinię pokroić w cieńkie plasterki. Każdy plasterek oprószyć solą, zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz.
  3. Smażyć na rumiano z obu stron.

Opis

Bardzo łatwy, pyszny i szybki przepis na podanie cukinii. Można podawać z sałatką z pomidorów.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!