Cukinia w cieście

m7
Cukinia w cieście

4

0 / 0

Bardzo łatwy, pyszny i szybki przepis na podanie cukinii. Można podawać z sałatką z pomidorów.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. vegeta

1 szt. jajko

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka olej

7 łyżka woda

3 łyżka olej

25 dag. cukinia

Przygotowanie


1

Z mąki, żółtka, oleju, przypraw przygotować ciasto, mieszając wszystkie składniki i dodając tyle wody, aby miało ono konsystencję gęstej śmietany.

2

Na końcu dodać pianę ubitą z białka. Obraną cukinię pokroić w cieńkie plasterki. Każdy plasterek oprószyć solą, zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz.

3

Smażyć na rumiano z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

370

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły