Cukinia w cieście
m7
Bardzo łatwy, pyszny i szybki przepis na podanie cukinii. Można podawać z sałatką z pomidorów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
370
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
4
0 / 0
Bardzo łatwy, pyszny i szybki przepis na podanie cukinii. Można podawać z sałatką z pomidorów.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. vegeta
1 szt. jajko
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka olej
7 łyżka woda
3 łyżka olej
25 dag. cukinia
Przygotowanie
Z mąki, żółtka, oleju, przypraw przygotować ciasto, mieszając wszystkie składniki i dodając tyle wody, aby miało ono konsystencję gęstej śmietany.
Na końcu dodać pianę ubitą z białka. Obraną cukinię pokroić w cieńkie plasterki. Każdy plasterek oprószyć solą, zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
370
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.