Cukinia po włosku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cukinia po włosku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976745237.jpeg&w=3840&q=75)
pyszna i bardzo szybka potrawa:)
0
0 / 0
pyszna i bardzo szybka potrawa:)
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. pieprz cytrynowy
1 szt. cukinia
2 szt. czosnek
5 łyżka ocet jabłkowy
3 łyżka oliwa z oliwek
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Oliwę rozgrzać na patelni, w międzyczasie pokroić czosnek na cieniutkie plasterki, a następnie go zeszklić na oliwie. Cukinie dobrze umyć i pokroić na cieniutkie plasterki, najwygodniej obieraczką do ziemniaków. Wrzucić na patelnie i przykryć, dusić na małym ogniu przez około 10 min. Po 5 minutach dolać ocet, posolić, dodać pieprzu i dalej dusić po przykryciem. Następnie utrzeć ser żółty, posypać nim cukinię i mieszać do czasu aż całkiem sie rozpuści. A później na talerz i smacznego:))