Cukinia po włosku

m7
Cukinia po włosku

0

0 / 0

pyszna i bardzo szybka potrawa:)

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. pieprz cytrynowy

1 szt. cukinia

2 szt. czosnek

5 łyżka ocet jabłkowy

3 łyżka oliwa z oliwek

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Oliwę rozgrzać na patelni, w międzyczasie pokroić czosnek na cieniutkie plasterki, a następnie go zeszklić na oliwie. Cukinie dobrze umyć i pokroić na cieniutkie plasterki, najwygodniej obieraczką do ziemniaków. Wrzucić na patelnie i przykryć, dusić na małym ogniu przez około 10 min. Po 5 minutach dolać ocet, posolić, dodać pieprzu i dalej dusić po przykryciem. Następnie utrzeć ser żółty, posypać nim cukinię i mieszać do czasu aż całkiem sie rozpuści. A później na talerz i smacznego:))

Wartości odżywcze na porcję


Energia

421

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły