Cukinia nadziewana wątróbką

m7
Cukinia nadziewana wątróbką

0

0 / 0

Smaczna i uniwersalna potrawa. Można jeść samą lub podawać z wieloma dodatkami.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

0.50 szkl. piwo jasne

1 szt. cukinia

1 szt. cebula

30 dek. wątróbka drobiowa

Przygotowanie


1

Cukinię myjemy i kroimy w grubsze talarki (lub wzdłuż - wg. Upodobań).

2

lekko drążymy środek i odstawiamy go do późniejszego użycia.

3

wątróbkę czyścimy i kroimy bardzo drobno.

4

cebulę siekamy.

5

wątróbkę przesmażamy z cebulą, dolewamy piwo i dodajemy środek cukinii.

6

plastry cukinii podsmażamy na oliwie lub oleju. Posypujemy solą i pieprzem.

7

nadziewamy plastry cukinii wątróbką i wkładamy na 5 minut do gorącego piekarnika.

8

podajemy z dodatkami wg upodobań. Tu z młodymi ziemniakami!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły