Cukinia nadziewana wątróbką
m7
Smaczna i uniwersalna potrawa. Można jeść samą lub podawać z wieloma dodatkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
281
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna i uniwersalna potrawa. Można jeść samą lub podawać z wieloma dodatkami.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. piwo jasne
1 szt. cukinia
1 szt. cebula
30 dag. wątróbka drobiowa
Przygotowanie
Cukinię myjemy i kroimy w grubsze talarki (lub wzdłuż - wg. Upodobań).
lekko drążymy środek i odstawiamy go do późniejszego użycia.
wątróbkę czyścimy i kroimy bardzo drobno.
cebulę siekamy.
wątróbkę przesmażamy z cebulą, dolewamy piwo i dodajemy środek cukinii.
plastry cukinii podsmażamy na oliwie lub oleju. Posypujemy solą i pieprzem.
nadziewamy plastry cukinii wątróbką i wkładamy na 5 minut do gorącego piekarnika.
podajemy z dodatkami wg upodobań. Tu z młodymi ziemniakami!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
281
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.