Cukinia nadziewana wątróbką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cukinia nadziewana wątróbką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738648.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna i uniwersalna potrawa. Można jeść samą lub podawać z wieloma dodatkami.
0
0 / 0
Smaczna i uniwersalna potrawa. Można jeść samą lub podawać z wieloma dodatkami.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. piwo jasne
1 szt. cukinia
1 szt. cebula
30 dag. wątróbka drobiowa
Przygotowanie
Cukinię myjemy i kroimy w grubsze talarki (lub wzdłuż - wg. Upodobań).
lekko drążymy środek i odstawiamy go do późniejszego użycia.
wątróbkę czyścimy i kroimy bardzo drobno.
cebulę siekamy.
wątróbkę przesmażamy z cebulą, dolewamy piwo i dodajemy środek cukinii.
plastry cukinii podsmażamy na oliwie lub oleju. Posypujemy solą i pieprzem.
nadziewamy plastry cukinii wątróbką i wkładamy na 5 minut do gorącego piekarnika.
podajemy z dodatkami wg upodobań. Tu z młodymi ziemniakami!