Cukinia nadziewana

kkkoos
Cukinia nadziewana

0

0 / 0

Danie łatwe, smaczne i szybkie z produktów ogólnie dostępnych. W sam raz na letni posiłek!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. jajko

40 dek. mięso mielone wołowo-wieprzowe

4 szt. cukinia

1 opak. sos boloński łowicz

8 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Cukinię (20-25 cm) należy przekroić na pół i wydrążyć z niej delikatnie miąższ (łyżeczką).

2

Miąższ cukinii posiekać i wymieszać z mielonym mięsem wieprzowo-wołowym, surowymi jajkami, utartym serem żółtym i sosem bolońskim Łowicz (na tym etapie dodajemy ulubione przyprawy).

3

Tak zrobiony farsz wkładamy do połówek cukinii. Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20 minut (blachę można wyłożyć folią aluminiową).

4

Pierwsze dziesięć minut pod przykryciem (folią aluminiową), kolejne 10 minut odkryte.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły