Cukinia nadziewana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kkkoos
![Cukinia nadziewana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976638208.jpeg&w=3840&q=75)
Danie łatwe, smaczne i szybkie z produktów ogólnie dostępnych. W sam raz na letni posiłek!
0
0 / 0
Danie łatwe, smaczne i szybkie z produktów ogólnie dostępnych. W sam raz na letni posiłek!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. jajko
40 dag. mięso mielone wołowo-wieprzowe
4 szt. cukinia
1 opak. sos boloński łowicz
8 dag. ser żółty
Przygotowanie
Cukinię (20-25 cm) należy przekroić na pół i wydrążyć z niej delikatnie miąższ (łyżeczką).
Miąższ cukinii posiekać i wymieszać z mielonym mięsem wieprzowo-wołowym, surowymi jajkami, utartym serem żółtym i sosem bolońskim Łowicz (na tym etapie dodajemy ulubione przyprawy).
Tak zrobiony farsz wkładamy do połówek cukinii. Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20 minut (blachę można wyłożyć folią aluminiową).
Pierwsze dziesięć minut pod przykryciem (folią aluminiową), kolejne 10 minut odkryte.