Cukinia nadziewana

kkkoos
Cukinia nadziewana

0

0 / 0

Danie łatwe, smaczne i szybkie z produktów ogólnie dostępnych. W sam raz na letni posiłek!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. jajko

40 dag. mięso mielone wołowo-wieprzowe

4 szt. cukinia

1 opak. sos boloński łowicz

8 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Cukinię (20-25 cm) należy przekroić na pół i wydrążyć z niej delikatnie miąższ (łyżeczką).

2

Miąższ cukinii posiekać i wymieszać z mielonym mięsem wieprzowo-wołowym, surowymi jajkami, utartym serem żółtym i sosem bolońskim Łowicz (na tym etapie dodajemy ulubione przyprawy).

3

Tak zrobiony farsz wkładamy do połówek cukinii. Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20 minut (blachę można wyłożyć folią aluminiową).

4

Pierwsze dziesięć minut pod przykryciem (folią aluminiową), kolejne 10 minut odkryte.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

522

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły