Cukinia faszerowana kaszanką

m7
Cukinia faszerowana kaszanką

Średnia 0 / 0

Oceń!

nieco inna kombinacja

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. cukinia

4 łyżka musztarda

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka chrzan krakus

20 dag. kaszanka

Przygotowanie


Cukinię przekroić na połowę i wydrążyć środek.

Kaszankę rozdrobnić widelcem, z dodatkiem chrzanu,

soli, pieprzu, oleju i łyżki musztardy. Farszem

napełniamy cukinię. Układamy na blasze i pieczemy

do momentu, gdy cukinia będzie miękka.

Podajemy z odrobiną musztardy i ketczupu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

370

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły