0

Składniki

3 Sztuki
cukinia
20 Dekagramów
Kasza gryczana
30 Dekagramów
mięso mielone
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
SOS POMIDOROWY Z BOCZKIEM ŁOWICZ
1 Łyżka
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
1 Sztuka
jajka
1 Pęczek
Natka pietruszki
3 Łyżki
olej
1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Kostki
Ser żółty starty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ ze środka. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na dwóch łyżkach oleju. Dodajemy do niej mięso i podsmażamy do zrumienienia. Następnie dodajemy pokrojony w drobną kostkę miąższ z cukinii i smażymy do odparowania płynu.
  2. Dodajemy ugotowaną (12 min) i odsączoną kaszę, sos Łowicz, przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki, rozbełtane jajko i przyprawy. Przekrojone cukinie smarujemy olejem, posypujemy solą i przekładamy do nich masę.
  3. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra-dół) 30-40 minut, aż cukinia będzie miękka. Dekorujemy startym żółtym serem.

Opis

Sycące i łatwe w przygotowaniu danie.

Podobne przepisy

Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Łatwy Do 1 godz
Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!