0

Składniki

1 Kilogram
cukinia
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umytą cukinię kroimy w plasterki (z dużej cukinii należy usunąć miąższ i pokroić na średnie kawałki) w rzucić do wysokiej metalowej patelni, dodać masło,pół szklanki wody i sól czosnkową.
  2. Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
  3. Jeśli to konieczne dolać wodę.
  4. Podawać z ziemniakami.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!