0

Składniki

1 Kilogram
cukinia
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umytą cukinię kroimy w plasterki (z dużej cukinii należy usunąć miąższ i pokroić na średnie kawałki) w rzucić do wysokiej metalowej patelni, dodać masło,pół szklanki wody i sól czosnkową.
  2. Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
  3. Jeśli to konieczne dolać wodę.
  4. Podawać z ziemniakami.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!