0

Składniki

1 Kilogram
cukinia
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umytą cukinię kroimy w plasterki (z dużej cukinii należy usunąć miąższ i pokroić na średnie kawałki) w rzucić do wysokiej metalowej patelni, dodać masło,pół szklanki wody i sól czosnkową.
  2. Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
  3. Jeśli to konieczne dolać wodę.
  4. Podawać z ziemniakami.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!