Cronuty ekspresowe z ciasta francuskiego z kolorową polewą

lubella
Cronuty ekspresowe z ciasta francuskiego z kolorową polewą

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

100 g biała czekolada

2 łyżka śmietana 36%

3 szt. barwniki

1 szkl. płatki lubella cinisy

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Z ciasta francuskiego wykrawać szklanką okręgi, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w 180 stopniach przez 10 minut. Ostudzić.

2

W kąpieli wodnej roztopić czekoladę ze śmietanką, podzielić na 3 części i do każdej dodać barwnik.

3

Wierzch ciastek polać czekoladą i od razu posypać pokruszonymi płatkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły