Cronuty ekspresowe z ciasta francuskiego z kolorową polewą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Cronuty ekspresowe z ciasta francuskiego z kolorową polewą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451503.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
100 g biała czekolada
2 łyżka śmietana 36%
3 szt. barwniki
1 szkl. płatki lubella cinisy
1 szt. jajko
Przygotowanie
1
Z ciasta francuskiego wykrawać szklanką okręgi, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w 180 stopniach przez 10 minut. Ostudzić.
2
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę ze śmietanką, podzielić na 3 części i do każdej dodać barwnik.
3
Wierzch ciastek polać czekoladą i od razu posypać pokruszonymi płatkami.