Croissant wytrawny z jajkiem
Kotlin
Croissant wytrawny z jajkiem to popularna francuska przekąska składająca się z wypiekanego ciasta francuskiego w kształcie półksiężyca, wewnątrz którego znajduje się jajko sadzone. Stanowi on doskonały wybór na śniadanie lub branch.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
991
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Croissant wytrawny z jajkiem to popularna francuska przekąska składająca się z wypiekanego ciasta francuskiego w kształcie półksiężyca, wewnątrz którego znajduje się jajko sadzone. Stanowi on doskonały wybór na śniadanie lub branch.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. croissant
4 szt. jajko
0.50 szt. cebula czerwona
100 g wędlina z kurczaka
4 szt. liść sałaty rzymskiej
50 g masło
50 g majonez
10 g papryka ostra
1 szczyp. sól, pieprz
50 g ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Croissanty przeciąć wzdłuż na pół. Tostować od wewnętrznej strony na patelni z masłem, aż się zarumienią.
Usmażyć jajka sadzone - doprawić pieprzem i solą.
Umyć i następnie osuszyć sałatę rzymską, pokroić cebulę w pióra. Wymieszać majonez, keczup oraz paprykę ostrą.
Spód croissantów posmarować sosem, ułożyć sałatę, wędlinę z kurczaka, jajko sadzone oraz cebulę, a następnie przykryć drugą połówką croissanta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
991
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.