Croissant wytrawny z jajkiem
Kotlin
Croissant wytrawny z jajkiem to popularna francuska przekąska składająca się z wypiekanego ciasta francuskiego w kształcie półksiężyca, wewnątrz którego znajduje się jajko sadzone. Stanowi on doskonały wybór na śniadanie lub branch.
0
0 / 0
Croissant wytrawny z jajkiem to popularna francuska przekąska składająca się z wypiekanego ciasta francuskiego w kształcie półksiężyca, wewnątrz którego znajduje się jajko sadzone. Stanowi on doskonały wybór na śniadanie lub branch.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. croissant
4 szt. jajko
0.50 szt. cebula czerwona
100 g wędlina z kurczaka
4 szt. liść sałaty rzymskiej
50 g masło
50 g majonez
10 g papryka ostra
1 szcz. sól, pieprz
50 g ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Croissanty przeciąć wzdłuż na pół. Tostować od wewnętrznej strony na patelni z masłem, aż się zarumienią.
Usmażyć jajka sadzone - doprawić pieprzem i solą.
Umyć i następnie osuszyć sałatę rzymską, pokroić cebulę w pióra. Wymieszać majonez, keczup oraz paprykę ostrą.
Spód croissantów posmarować sosem, ułożyć sałatę, wędlinę z kurczaka, jajko sadzone oraz cebulę, a następnie przykryć drugą połówką croissanta.