Croissant wytrawny z jajkiem

Kotlin
Croissant wytrawny z jajkiem

0

0 / 0

Croissant wytrawny z jajkiem to popularna francuska przekąska składająca się z wypiekanego ciasta francuskiego w kształcie półksiężyca, wewnątrz którego znajduje się jajko sadzone. Stanowi on doskonały wybór na śniadanie lub branch.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. croissant

4 szt. jajko

0.50 szt. cebula czerwona

100 g wędlina z kurczaka

4 szt. liść sałaty rzymskiej

50 g masło

50 g majonez

10 g papryka ostra

1 szcz. sól, pieprz

50 g ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Croissanty przeciąć wzdłuż na pół. Tostować od wewnętrznej strony na patelni z masłem, aż się zarumienią.

2

Usmażyć jajka sadzone - doprawić pieprzem i solą.

3

Umyć i następnie osuszyć sałatę rzymską, pokroić cebulę w pióra. Wymieszać majonez, keczup oraz paprykę ostrą.

4

Spód croissantów posmarować sosem, ułożyć sałatę, wędlinę z kurczaka, jajko sadzone oraz cebulę, a następnie przykryć drugą połówką croissanta.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły