Crepe z mascarpone i dżemem truskawkowym

maspexdigital
Crepe z mascarpone i dżemem truskawkowym

0

4 / 2

Wyjątkowy przepis na cieniutkie Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym. Receptura przygotowana przez Mateusza z MasterChef Junior.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. mąka lubella wrocławska

3 szt. jaja l

50 g masło

3 łyżka cukier

3 szkl. mleko uht 3,2%

1 szt. serek mascarpone

1 opak. dżem truskawkowy łowicz

Przygotowanie


1

Ciasto na Crepe: Wszystkie składniki połączyć ze sobą oprócz mleka (mąkę, jajka i cukier), a następnie wlewać powoli mleko mieszając masę. Odstawić na bok, aby odpoczęło.

2

Naleśniki: Naleśniki smażyć na maśle. Składać je z bananami w środku. Na górę położyć serek mascarpone a na niego dżem

Wartości odżywcze na porcję


Energia

931

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

101

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły