Crepe z mascarpone i dżemem truskawkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Crepe z mascarpone i dżemem truskawkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976184586.jpeg&w=3840&q=75)
Wyjątkowy przepis na cieniutkie Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym. Receptura przygotowana przez Mateusza z MasterChef Junior.
0
4 / 2
Wyjątkowy przepis na cieniutkie Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym. Receptura przygotowana przez Mateusza z MasterChef Junior.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. mąka lubella wrocławska
3 szt. jaja l
50 g masło
3 łyżka cukier
3 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. serek mascarpone
1 opak. dżem truskawkowy łowicz
Przygotowanie
1
Ciasto na Crepe: Wszystkie składniki połączyć ze sobą oprócz mleka (mąkę, jajka i cukier), a następnie wlewać powoli mleko mieszając masę. Odstawić na bok, aby odpoczęło.
2
Naleśniki: Naleśniki smażyć na maśle. Składać je z bananami w środku. Na górę położyć serek mascarpone a na niego dżem