Crepe z mascarpone i dżemem truskawkowym
maspexdigital
Wyjątkowy przepis na cieniutkie Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym. Receptura przygotowana przez Mateusza z MasterChef Junior.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
931
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 2
Wyjątkowy przepis na cieniutkie Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym. Receptura przygotowana przez Mateusza z MasterChef Junior.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. mąka lubella wrocławska
3 szt. jaja l
50 g masło
3 łyżka cukier
3 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. serek mascarpone
1 opak. dżem truskawkowy łowicz
Przygotowanie
Ciasto na Crepe: Wszystkie składniki połączyć ze sobą oprócz mleka (mąkę, jajka i cukier), a następnie wlewać powoli mleko mieszając masę. Odstawić na bok, aby odpoczęło.
Naleśniki: Naleśniki smażyć na maśle. Składać je z bananami w środku. Na górę położyć serek mascarpone a na niego dżem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
931
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.