Coś na obiad - szynka w warzywach

eluchap
Coś na obiad - szynka w warzywach

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczny obiad, czyli pieczeń z dodatkiem marchewki i jabłka w towarzystwie aromatycznego sosu. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg szynka bez kości

1 łyżecz. przyprawa do dań z grilla

1 łyżecz. cebula

1 łyżecz. oregano

1 łyżecz. czubryca

1 szt. jabłka

3 szt. marchew

1.50 łyżka majeranek

3 łyżka papryka czerwona słodka

0.50 łyżecz. tymianek

Przygotowanie


Umytą i osuszoną szynkę, kroimy na średnie plastry i posypujemy wszystkimi wymienionymi w przepisie przyprawami.

Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Następnie mięso wkładamy do rondla lub głębokiej metalowej patelni.

Marchewkę, jabłko zetrzeć na tarce, dodać do mięsa.

Wlać szklankę wody i gotować pod przykryciem, aż do miękkości.

W czasie gotowania dodawać wodę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

338

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły