Coś na obiad - szynka w warzywach

eluchap
Coś na obiad - szynka w warzywach

2

0 / 0

Smaczny obiad, czyli pieczeń z dodatkiem marchewki i jabłka w towarzystwie aromatycznego sosu. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg szynka bez kości

1 łyżeczka przyprawa do dań z grilla

1 łyżeczka cebula

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka czubryca

1 szt. jabłka

3 szt. marchew

1.50 łyżka majeranek

3 łyżka papryka czerwona słodka

0.50 łyżeczka tymianek

Przygotowanie


1

Umytą i osuszoną szynkę, kroimy na średnie plastry i posypujemy wszystkimi wymienionymi w przepisie przyprawami.

2

Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

3

Następnie mięso wkładamy do rondla lub głębokiej metalowej patelni.

4

Marchewkę, jabłko zetrzeć na tarce, dodać do mięsa.

5

Wlać szklankę wody i gotować pod przykryciem, aż do miękkości.

6

W czasie gotowania dodawać wodę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły