0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
curry
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
imbir
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
ocet balsamiczny
2 Łyżki
olej
60 Dekagramów
filet z kurczaka
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w paski, obsypać przyprawami, curry posypać tak by było
  2. go sporo, polać octem balsamicznym. Odstawić na około pół godzinki by
  3. mięso przeszło mieszanką przypraw.
  4. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, pieczarki w cienkie plasterki,
  5. wszystko obsmażyć na dwóch łyżkach masła do odparowania wody.
  6. Mięso obsmażyć na oleju, gdy już będzie dobre dorzucić do niego
  7. podsmażone warzywa, razem poddusić jeszcze ok. 5-6 minut, przyprawić solą i
  8. pieprzem - jedzenie gotowe.
  9. Podawać z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub frytkami.

Opis

smaczne danie obiadowe

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!