0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
curry
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
imbir
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
ocet balsamiczny
2 Łyżki
olej
60 Dekagramów
filet z kurczaka
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w paski, obsypać przyprawami, curry posypać tak by było
  2. go sporo, polać octem balsamicznym. Odstawić na około pół godzinki by
  3. mięso przeszło mieszanką przypraw.
  4. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, pieczarki w cienkie plasterki,
  5. wszystko obsmażyć na dwóch łyżkach masła do odparowania wody.
  6. Mięso obsmażyć na oleju, gdy już będzie dobre dorzucić do niego
  7. podsmażone warzywa, razem poddusić jeszcze ok. 5-6 minut, przyprawić solą i
  8. pieprzem - jedzenie gotowe.
  9. Podawać z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub frytkami.

Opis

smaczne danie obiadowe

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!