0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
curry
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
imbir
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
ocet balsamiczny
2 Łyżki
olej
60 Dekagramów
filet z kurczaka
20 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w paski, obsypać przyprawami, curry posypać tak by było
  2. go sporo, polać octem balsamicznym. Odstawić na około pół godzinki by
  3. mięso przeszło mieszanką przypraw.
  4. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, pieczarki w cienkie plasterki,
  5. wszystko obsmażyć na dwóch łyżkach masła do odparowania wody.
  6. Mięso obsmażyć na oleju, gdy już będzie dobre dorzucić do niego
  7. podsmażone warzywa, razem poddusić jeszcze ok. 5-6 minut, przyprawić solą i
  8. pieprzem - jedzenie gotowe.
  9. Podawać z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub frytkami.

Opis

smaczne danie obiadowe

Podobne przepisy

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Pieczone skrzydełka faszerowane

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone skrzydełka faszerowane

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!