3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
Seler korzeń
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
Plastry żółtego sera
4 Sztuki
Plastry szynki
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
olej słonecznikowy
4 Dekagramy
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Seler obrać i ugotować z sokiem z cytryny ( nie może być zbyt miękki) po 2 plasterki selera przekładać plastrem szynki i sera.
  2. Panierować w mące, jajach na końcu w bułce tartej.
  3. Piec na oleju.

Opis

Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!