Cordon bleu czyli kotleciki z selera

m7

Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
645
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
5 / 1
Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. seler korzeń
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. plastry żółtego sera
4 szt. plastry szynki
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka olej słonecznikowy
4 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
Seler obrać i ugotować z sokiem z cytryny ( nie może być zbyt miękki) po 2 plasterki selera przekładać plastrem szynki i sera.
Panierować w mące, jajach na końcu w bułce tartej.
Piec na oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
645
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.