Cordon bleu czyli kotleciki z selera

m7
Cordon bleu czyli kotleciki z selera

Średnia 5 / 1

Oceń!

Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. seler korzeń

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. plastry żółtego sera

4 szt. plastry szynki

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka olej słonecznikowy

4 dag. mąka pszenna tortowa

10 dag. bułka tarta

Przygotowanie


Seler obrać i ugotować z sokiem z cytryny ( nie może być zbyt miękki) po 2 plasterki selera przekładać plastrem szynki i sera.

Panierować w mące, jajach na końcu w bułce tartej.

Piec na oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

645

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły