Cordon bleu czyli kotleciki z selera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cordon bleu czyli kotleciki z selera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563888.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)
3
5 / 1
Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. seler korzeń
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. plastry żółtego sera
4 szt. plastry szynki
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka olej słonecznikowy
4 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Seler obrać i ugotować z sokiem z cytryny ( nie może być zbyt miękki) po 2 plasterki selera przekładać plastrem szynki i sera.
2
Panierować w mące, jajach na końcu w bułce tartej.
3
Piec na oleju.