Cordon bleu czyli kotleciki z selera
m7
Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)
3
5 / 1
Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szt. seler korzeń
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. plastry żółtego sera
4 szt. plastry szynki
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka olej słonecznikowy
4 dek. mąka pszenna tortowa
10 dek. bułka tarta
Przygotowanie
1
Seler obrać i ugotować z sokiem z cytryny ( nie może być zbyt miękki) po 2 plasterki selera przekładać plastrem szynki i sera.
2
Panierować w mące, jajach na końcu w bułce tartej.
3
Piec na oleju.