3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
Seler korzeń
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
Plastry żółtego sera
4 Sztuki
Plastry szynki
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
olej słonecznikowy
4 Dekagramy
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Seler obrać i ugotować z sokiem z cytryny ( nie może być zbyt miękki) po 2 plasterki selera przekładać plastrem szynki i sera.
  2. Panierować w mące, jajach na końcu w bułce tartej.
  3. Piec na oleju.

Opis

Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!