Cordon bleu czyli kotleciki z selera

m7
Cordon bleu czyli kotleciki z selera

3

5 / 1

Uwielbiam seler i warzywa. Cordon bleu mozna podawać z buraczkami i piure ziemniaczane. Taki mały przykładzik :)

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. seler korzeń

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. plastry żółtego sera

4 szt. plastry szynki

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka olej słonecznikowy

4 dek. mąka pszenna tortowa

10 dek. bułka tarta

Przygotowanie


1

Seler obrać i ugotować z sokiem z cytryny ( nie może być zbyt miękki) po 2 plasterki selera przekładać plastrem szynki i sera.

2

Panierować w mące, jajach na końcu w bułce tartej.

3

Piec na oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły