Cordon bleu

uwielbiampl

Danie, które światowy rozgłos zyskało w latach 50-tych XX wieku - pochodzące ze Szwajcarii Cordon Bleu to pyszne połączenie szynki i sera z chrupiącą panierką. Nasza propozycja to genialna wariacja na temat tej potrawy z dodatkiem selera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2249
kcal
Białka
141
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
149
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Danie, które światowy rozgłos zyskało w latach 50-tych XX wieku - pochodzące ze Szwajcarii Cordon Bleu to pyszne połączenie szynki i sera z chrupiącą panierką. Nasza propozycja to genialna wariacja na temat tej potrawy z dodatkiem selera.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
100 g bułka tarta
40 g mąka lubella puszysta tortowa
1 szt. seler korzeń
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. ser żółty
4 szt. szynka
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Seler obieramy i gotujemy z sokiem z cytryny (nie może być zbyt miękki). Po 2 plasterki selera przekładamy plastrem szynki i sera.
Panierujemy w mące, jajach a na końcu w bułce tartej.
Pieczemy na oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2249
kcal
Białka
141
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
149
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.