Cordon bleu

uwielbiampl
Cordon bleu

1

0 / 0

Danie, które światowy rozgłos zyskało w latach 50-tych XX wieku - pochodzące ze Szwajcarii Cordon Bleu to pyszne połączenie szynki i sera z chrupiącą panierką. Nasza propozycja to genialna wariacja na temat tej potrawy z dodatkiem selera.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

100 g bułka tarta

40 g mąka lubella puszysta tortowa

1 szt. seler korzeń

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. ser żółty

4 szt. szynka

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Seler obieramy i gotujemy z sokiem z cytryny (nie może być zbyt miękki). Po 2 plasterki selera przekładamy plastrem szynki i sera.

2

Panierujemy w mące, jajach a na końcu w bułce tartej.

3

Pieczemy na oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły