Cordon bleu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Cordon bleu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294651.jpeg&w=3840&q=75)
Danie, które światowy rozgłos zyskało w latach 50-tych XX wieku - pochodzące ze Szwajcarii Cordon Bleu to pyszne połączenie szynki i sera z chrupiącą panierką. Nasza propozycja to genialna wariacja na temat tej potrawy z dodatkiem selera.
1
0 / 0
Danie, które światowy rozgłos zyskało w latach 50-tych XX wieku - pochodzące ze Szwajcarii Cordon Bleu to pyszne połączenie szynki i sera z chrupiącą panierką. Nasza propozycja to genialna wariacja na temat tej potrawy z dodatkiem selera.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
100 g bułka tarta
40 g mąka lubella puszysta tortowa
1 szt. seler korzeń
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. ser żółty
4 szt. szynka
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Seler obieramy i gotujemy z sokiem z cytryny (nie może być zbyt miękki). Po 2 plasterki selera przekładamy plastrem szynki i sera.
Panierujemy w mące, jajach a na końcu w bułce tartej.
Pieczemy na oleju.