Cordon bleu
uwielbiampl
1
0 / 0
Danie, które światowy rozgłos zyskało w latach 50-tych XX wieku - pochodzące ze Szwajcarii Cordon Bleu to pyszne połączenie szynki i sera z chrupiącą panierką. Nasza propozycja to genialna wariacja na temat tej potrawy z dodatkiem selera.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
100 g bułka tarta
40 g mąka lubella puszysta tortowa
1 szt. seler korzeń
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. ser żółty
4 szt. szynka
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Seler obieramy i gotujemy z sokiem z cytryny (nie może być zbyt miękki). Po 2 plasterki selera przekładamy plastrem szynki i sera.
2
Panierujemy w mące, jajach a na końcu w bułce tartej.
3
Pieczemy na oleju.