1

Składniki

40 Gramów
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
100 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
Seler korzeń
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
ser żółty
4 Sztuki
szynka
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Seler obieramy i gotujemy z sokiem z cytryny (nie może być zbyt miękki). Po 2 plasterki selera przekładamy plastrem szynki i sera.
  2. Panierujemy w mące, jajach a na końcu w bułce tartej.
  3. Pieczemy na oleju.

Opis

Danie, które światowy rozgłos zyskało w latach 50-tych XX wieku - pochodzące ze Szwajcarii Cordon Bleu to pyszne połączenie szynki i sera z chrupiącą panierką. Nasza propozycja to genialna wariacja na temat tej potrawy z dodatkiem selera.

Podobne przepisy

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Makaron z pomidorami

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!