Cobbler z jagodami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Cobbler z jagodami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2007-1702057605906.jpeg&w=3840&q=75)
Cobbler, czyli owoce pod kruszonką to amerykański deser, który z pewnością zasmakuje wielbicielom słodkości o intensywnym smaku owoców. Połączenie soczystych jagód ze złocistą warstwą ciasta przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. To świetny wybór na letnie spotkania ze znajomymi, pikniki, czy rodzinne uroczystości. Jego przygotowanie nie wymaga wielkiego wysiłku, a efekt końcowy z pewnością zachwyci zarówno smakiem, jak i wyglądem. Cobbler świetnie smakuje w towarzystwie bitej śmietany lub gałki lodów waniliowych. Smacznego!
0
0 / 0
Cobbler, czyli owoce pod kruszonką to amerykański deser, który z pewnością zasmakuje wielbicielom słodkości o intensywnym smaku owoców. Połączenie soczystych jagód ze złocistą warstwą ciasta przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. To świetny wybór na letnie spotkania ze znajomymi, pikniki, czy rodzinne uroczystości. Jego przygotowanie nie wymaga wielkiego wysiłku, a efekt końcowy z pewnością zachwyci zarówno smakiem, jak i wyglądem. Cobbler świetnie smakuje w towarzystwie bitej śmietany lub gałki lodów waniliowych. Smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
150 g mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g cukier
180 mleko
60 g śmietana 18%
1 szczyp. sól
150 g jagody
60 g cukier puder
50 g masło
Przygotowanie
Masło roztopić i lekko zarumienić.
Wymieszać przesianą mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą. Następnie wlać mleko, dodać śmietanę oraz roztopione masło. Wszystkie składniki wymieszać rózgą lub mikserem.
Jagody umyć. Wymieszać z cukrem pudrem.
Do naczyń żaroodpornych wlać ciasto, następnie wsypać i zatopić jagody z cukrem.
Piec w temperaturze 180°C przez 45 minut.